Avatar

Ønskelisten - database over modeller

af Carsten B. Thomsen @, Frederikshavn, søndag 21. juli, 2013, 13:09 (2373 dage siden) @ jhcn

Signalposten ville være helt unik, hvis den kunne tilbyde en sådan modeldatabase svarende til den på Jernbanen.dk - det er der jo ingen andre, der p.t. tilbyder.


Hej Carsten

Opfylder denne side http://www.jernbanebasen.dk/ ikke en del af ønsket?

God sommer til alle - lige nu vil jeg sætte mig i haven med en kasse Kibri :-)

Hej Henrik :-)

God sommer til dig også - god plan at sætte sig udendørs med plasticlim og maling - og senere måske en kold øl.

Der er som nævnt gjort mange forskelligartede forsøg gennem tiden på at skabe overblik, men sammenlignet med Tommy's 1:1 database på Jernbanen.dk, så nærmer ingen af dem sig på nogen måde det samme niveau, hverken hvad angår brugervenlighed eller overskuelighed.
En database med en "blank" forside med indtastningsfelter, hvor første hurdle er, at man skal indtaste alverdens oplysninger, som man måske ikke engang kender, for overhovedet at komme videre, kan ikke sammenlignes med intuitive klik-muligheder og links på kryds og tværs, så man kan finde frem til oplysningerne på mange forskellige måder, f.eks. via historikken, type, baneforvaltning eller litra, og for modellers vedkommende f.eks. producenter eller årstal.

Som det kan ses i den daglige debat på Jernbanen.dk, Jernbanehistorie-forummet og her på Signalposten.dk, så bruges muligheden flittigt for at linke til lige nøjagtigt det stykke jernbaneisenkram, der diskuteres.

Det ville jo ikke være så let, hvis oplysningerne om modeller lå i en "lukket" database, der kræver medlemsskab, og hvor man måske endda skal taste oplysningerne og og måske først lægge billeder ind, eller hvis oplysningerne på lå i et slags excel-ark, eller på en producents eller privat hjemmeside, som der ikke kan deep-linkes til, sådan at alle links altid kun vil føre til en i den forbindelse intetsigende forside.

Tommy's "opskrift" er genial, og jeg har blot her i en hedeslagsfabulerende fantasi fået den tanke, at den da ville kunne bruges som model for en tilsvarende model-database, hvor der f.eks. ville kunne linkes til forbilledet i databasen på Jernbanen.dk.
En sådan database ville nærmest være uundværlig for MJ-hobbyen, når først den kører - alle de andre forsøg, der er blevet gjort gennem historien, har jo alle indebåret flere begrænsninger end fordele, qua deres "lukkethed" eller listeform, og lignende.

Databasen ville kun gøre Signalposten endnu mere uundværlig og være stedet, hvor man finder oplysningerne - dette især fordi mange producenter kun har aktuelle varer på deres hjemmeside, og straks fjerner dem igen, når de er udsolgt, og på den måde mister vi MJ'ere både historikken og overblikket - det ville databasen jo kunne give os.
(Hobbytrade har dog været flinke til også at vise udsolgte varer på deres hjemmeside, blot forsynet med bemærkningen om, at den er udsolgt - og tak for det, for på den måde bevares overblikket og historikken. Gid at f.eks. Roco og Heljan gjorde det på samme måde).

Nå, nu skal det gode sommervejr nydes - også en god sommer til alle herfra.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen