Nyboder Hobby (Facade) hjørnebutik

af Søeborg, 24/1 2023, 13:58 (481 dage siden) @ Nordexpress

Det er ganske korrekt, vinduerne mod Krusemyntegade var de bedste - ud mod Kronprinsessegade var vinduet til venstre fyldt med brugte, støvede Märklin 3000'er i hobetal, men det var byens bedste butik at gå på opdagelse i.

Ikke så langt derfra, i Borgergade, lå Ackermanns Hobby, og fortsatte man ind mod Byen kunne man besøge Rønberg i St. Kongensgade, hvor der tit var tilbud på Märklin-modeller (jeg købte en åben godsvogn til kr. 7,67 sidst i 1960'erne).

Blandt byens andre hobbyforretninger bør nævnes Bodholdt og Mekanik på Vesterbrogade, butikken i Buen' (har glemt navnet), hobbybutikkerne i Fredensgade og Trepkagade, og så havde 'enhver cykelsmed og farvehandler' med respekt for sig selv mere 'ukurante' mærker som Fleischmann, Jouef og kibri på hylderne (undskyld over for samlere af disse mærker, men varerne var af en anden - og ikke nødvendigvis bedre - kvalitet dengang!). Og alle legetøjsbutikker førte modeltog og tilbehør i sortimentet, så det var et paradis for os 'småfolk'. Desværre kan jeg heller ikke bidrage med billeder.

Med venlig hilsen,
Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak