KS-Lunding-vogn i størr. "H0" / 1:87

af Erik V...,, Pedersen ⌂ @, 22/8 2022, 02:03 (672 dage siden) @ Flemming Søeborg

Der bliver skam arbejdet på at fremstille et Lunding-vogntog i 3D-print. Der er lavet prøveskaller i skala 1:160, 1:87, 1:43,5 og 1:22,5, ligesom der eksperimenteres med undervogne med skjult drev og komplet indretning. Også "Dukke Lise" (med 'fiktiv' bivogn) er under udvikling. Fordelen med 3D-print er, at alle størrelser kan fremstilles - for eksempel har modelbyggeren (som p.t. ønsker at være anonym) lavet Trianglens ventesal "BIEN" ("Suppeterrinen") i skala 1:160, 1:100 og 1:87 indtil videre (tidligere præsenteret i Spor og baner, i al beskedenhed). Og mange andre beslægtede projektet er under udarbejdelse.

Her er et lille udvalg af prøveskuddene, set på Skjoldenæsholm på "Medlemmernes Dag" den 30. juli:
[image]

Her ses Turistudgaven af Lunding-vognen med bogier og undervogn (prøver):
[image]

Vi slutter af med "BIEN", hvortil der nu er udviklet de flotte B.T.-skilte (i virkeligheden med neonlys, men det fungerede ikke i model...!):
[image]

Når modellerne engang er færdigudviklede, forestår der et omfattende bemalingsarbejde (jeg har prøvet!).

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg

---------------------

Hej Flemming.

Pudsigt -- jeg var der fra ca 15.30 til 18.30, men så dig ikke ???

Jeg havde et familiemedlem siddende i en bil på parkeringspladsen, for at hente mig hjem (ikke sporvogns-interesseret). Netop i det øjeblik, jeg skulle sige farvl til Formanden (ML), blev jeg råbt an: "Hej Erik". Det viste sig at være en modelbygger, der også havde bygget en Lunding-vogn i 3D-print ! ! ! Den samme modelbygger ??? Jeg fik (med tilladelse) taget et (desværre) uskarpt foto af vognen -- glæder mig til at se et bedre foto fra modelbyggeren selv)..

Se evt et indlæg på min hj.side "August 1922"


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak