Nyt fra Tagrytteren H0 modeljernbane klub.

af D 826, 14/3 2022, 23:10 (449 dage siden)

Hejsa, så er der nyt fra os i Tagrytteren H0 modeljernbane klub

Siden starten af klubbens opstart i 2020, har vi været hæmmet af corona, nedlukninger, forsamlingsloft, udskiftning af medlemmer. Men i efteråret 2021, fik vi bygget de første moduler. Dog uden helt at vide hvilken retning vi skulle. Men her i starten af året 2022, har vi fået 4 nye medlemmer. Så nu er vi oppe på 9 medlemmer. Vi har manglet lidt erfaring, planlægning og en retning i vores klub. Nu har vi holdt nogen medlemsmøder i januar og februar. Og nu har vi fået lavet nogen gode fremtidsplaner.

Det er besluttet at vi skal bygge 2 små endestationer og et x antal strækningsmoduler. Den ene station bliver den gamle Kalundborg fra før 1960. Når vi har fået bygget noget som kan sættes op i en stue eller i en gymnastiksal, og som vi kan kører med modeltog på. Så vil vi begynde på klubbens store fremtidsprojekt. Nemlig projekt Slagelse station anno 1955, i model og historiefortælling. Et projekt hvor vi vil skille os ud fra andre klubber, nemlig at bygge Slagelse station og fortælle om livet og jobbet ved jernbanen og stationen den gang midt i 1950’erne, og om virksomhederne og fabrikkerne i og omkring stationen. Tanken er et udstillingsanlæg, hvor vi har opstillingsspor bag en væg, og på den måde kan kører med flere tog igennem stationen. Lavet som et kulturhistorisk projekt i Slagelse kommune, som vil kræve egnede lokaler, flere medlemmer (ildsjæle) og økonomi i form at sponsorater og fondsmidler.

Frem til projektstart vil vi sideløbende med byggeriet af de 2 små stationer og x antal strækningsmoduler, arbejde på historiefortællingen til Projekt Slagelse station anno 1955, i model og historiefortælling; Skaffe billeder, historisk materiale til historien, byggetegninger, finde kontakter til kommunen som kan overbevises om at det er et godt projekt for Slagelse, og dermed få lokket dem med på ideen. Samt en masse nye medlemmer, som ikke nødvendigvis har interesse for modeltog. Det kan være håndværkere som tømrer og elektrikere, eller pc kyndige som også kan arbejde med Cadcam, tegne, 3D printe og laserskære dele til byggeriet. Oma.

Hvis man er interesseret i at hører mere, og evt. deltage i klubbens aktiviteter nu og fremad rettet, så kan man skrive til os på tagrytteren.h0.modelbaneklub@gmail.com og kom gerne og besøge os til en kop kaffe.

Mvh. Martin


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Jernbanebøger

Fra Portør Til Stationsleder

Fra Portør Til Stationsleder
Pris 228 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak