CIWL vogne i H0, epoke III for anvendelse I Danmark

af Steff, 10/3 2022, 15:41 (780 dage siden) @ bygger01

Kære Jørgen

Ja, 3984 er en F (Ferry) type sovevogn og denne her er bygget i 1952 af CGC. Men selvom fotograferet i Danmark (Hovedbanegården) har den eller de resterende F-vogne aldrig haft et fast løb og været tildelt den Skandinaviske division af CIWL. Men som også nævnt i din nye bog, kom de herop som reservevogne i kortere eller længere tid, men kørte fra enten den Franske- eller Belgiske CIWL division. Derfor optræder F-vognene ikke i din nye bog i nogen af listerne, ligesom de så selvfølgelig heller ikke er i listerne om CIWL på "jernbanen".

Ja, vognene var kortere end tilsvarende ”Europæiske” vogne, netop fordi de var færgevogne. Det vil sige at de skulle passe det engelske meget mindre fritrumsprofil. Havde de været længere kunne de i visse kurver (i England) komme i karambolage med fritrumsprofilet, derfor kortere.

Vedhæftet et foto af en rimelig ramponeret F-vogn (ukendt nr.) fotograferet i Ostende på CIWL daværende store vognværksted der den 17. april 1998. Skulle hente jernbanemuseets spisevogn 4247. Da jeg besøgte stedet et par år senere var alt ryddet, kun en traktor samt rækker med vinduer og nogle enkelte gang gulvtæpper tilbage.

[image]

Bedste hilsener

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak