Lørdagshygge

af .Erik V. Pedersen ⌂ @, 27/11 2021, 21:05 (912 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Altid hyggeligt at følge dine færgeprojekter Erik :-)

Jeg har brugt lørdagen på at “prime” taget med noget filler. Slibe, nyt lag, slibe, nyt lag. Det nærmer sig at jeg er tilfreds. Til sammenligning ses min prøvemodel i midten.

Mvh. Ole
[image]

-------------

Hej Ole.

Tak for ordene :-)

Skal jeg forstå det således, at det er to bearbejdede (primede) modeller yderst, og en af dine prøvemodeller i midten ? (den, hvor man ligesom kan se tagkonstruktionen under malingen ?)

Har Du evt prøvet at "tapetsere" tagfladen forsigtigt med theposepapir ? Når der er slebet forsigtigt (prøv på en at dine egne prøvemodeller), at klippe et stykke the-posepair ud i det, der passer til virkelighedens tagpapbaner (længde og bredde) og lim banerne forsigtigt på taget. Husk at begynde nede ved tagets underkant. F. eks. ca. 60 cm baner (H0 = ca. 6,5 mm baner) og fortsæt opad mod tagmidte. Det samme fra den anden side, så der kommer rigtige overlæg på banerne. Slut med en midterbane øverst. Det samme i enderne -- tildannede baner svarende til tagets spidsning. Lim med fortyndet trælim (hvid lim).

Papiret er jo ganske tyndt (men meget stærkt -efter forholdene- og kanterne ses næsten ikke. Gør papiret let vådt (uden lim) og læg det forsigtigt på plads. "Mal" forsigtigt med ganske lidt af det fortyndede limvand, ret evt. til og lad det tørre. Papiret trækker sig sammen under tørringen og bliver helt stramt. Når der er skåret til i kanterne, kan taget males i den ønskede farve -- ikke for pænt. Det skal virke "levende", brugt, et tag i drift-- ikke lige fra fabrikken. lidt brunligt "rustvand" her og der, måske lidt spildt olie et andet sted eller sod fra udstødningsgasser. ALT i meget lette, fine nuancer -- det kan altid få en gang til.

Prøv på et "prøvetag" -- hvis Du ikke kan lide det, skyller Du bare det hele af, under lidt vand.

-----------

Min lille færge er netoå "tapetseret" med theposer uden på spånplade-skroget og malet sort. I morgen får jeg resultatet at se.

Erik V.
evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak