DSB åbne godsvogne

af BenjaminA, tirsdag 22. juni, 2021, 22:57 (43 dage siden) @ Steff

Kære Steff

Mange tak for dit gode og grundige svar.

Jeg synes også at det virker oplagt at vognene var malet den samme farve indvendigt og udvendigt, men i det mindste i model i de gamle før-1920 forskellige tyske vogne synes jeg ofte at man ser en form for grå farve. Det giver også mening at bruge en billigere farve, fordi det indre måske oftere skulle males op. Men det er bare et gæt.

Lokomotivet (tak for henvisningen!) nævner at brædderne i bunden af åbne vogne blev malet sortgrå, hvilket gik mod gulligbrun eller trægrå af slid, men det gælder vist kun privatbanevogne.

Jeg tror, at jeg ender med at male det indre brunt ligesom det ydre, og så måske fylde vognen godt op med kul eller andet for at skjule usikkerheden :-)

Også tak for svaret med den arme bremsemand - det har været et koldt og mørkt job om vinteren!

Mange hilsner
- Benjamin


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen