? Røg fra damp- og diesellokomotiver

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 20. marts, 2021, 14:40 (213 dage siden) @ Nordexpress

Jeg har holdt mig langt væk fra røg til damplokomotiver i alle årene efter at have læst, at det er noget fedtet stads, der lægger sig på skinnerne.

Men når man nu ser et digitalt "state-of-the-art" damplokomotiv med synkron lyd, så begynder det at se forkert ud uden damp.

Tilsvarende er det jo efter ESUs modeller blevet moderne med røg ud af diverse diesellokomotiver.

Hvad er jeres aktuelle erfaringer? Er Seuthe røg eller ESU røg stadig noget møg at introducere på ens anlæg?

Hejsa,

Røgen er ikke skalatro og opfører sig urealistisk. På et damplokomotiv synes jeg, at det ser forkert ud med lidt "puf-puf" a la pulsen på en cigaret, og damp fra cylindrene savner jeg også. Ligeledes kan der ikke monteres røg på små lokomotiver, så det forbliver en gimmick, som er forbeholdt de store maskiner og kun i begrænset omfang. Så hellere undvære den.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen