farvekoden fra LIFECOLOR

af Steff, 20/6 2020, 23:12 (1439 dage siden) @ budservice

Godaften
Jeg skal ikke gøre mig klog på LIFECOLOR overhovedet, har ingen viden om hverken farverne eller deres farvekoder.
Lidt naivt går jeg ud fra, at både S1 og WRm blev malede i så godt som det nu kunne lade sig gøre DSB standard farveskema, tilpasset RAL og sikkert og muligvis også en nyere farvekodeanvendelse.
Så mit forslag er, at finde de farver vi kender i DSB farvekoder i henhold til RAL og se om de kan transskriberes over i LIFECOLUR farvekode. Der findes yderligere farver på internettet.
Herunder et uddrag af DSB farvekoder fra et DSB farvekort med enten direkte RAL farvekode eller en tilnærmelsesvis. Og JA, jeg ved godt at farvegengivelsen er elendig, man skal have fat i en RAL farvevifte, hvis IKKE man kan finde farverne beskrevet andetsteds. Husk på, at du IKKE kan stole på billeder overhovedet, men skal have den beskrevne opgivne farvekode.
Og så er det mit håb, at det derved kan lykkes at få fat i den tilnærmelsesvise LIFECOLOR farvekode.
Hvordan din model skal grundes bruger jeg altid en grå halvmat grunder der så slibes igen og igen før en ”ydermaling” påføres i flere små lag, husk at den skal være BLANK, hvis man senere skal sætte litreringer på af vådtransfer type. Og når dette er gjort bruger igen en blank lak til at fastholde og slidsikre dekalerne.
Vedhæftet yderligere af køretøjerne hvor både litrering og farver tydeligt skulle fremgå.

[image]
[image][image][image][image]

God fornøjelse.

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak