farvekoden fra LIFECOLOR

af Morten Flindt Larsen, København K, søndag 21. juni, 2020, 00:02 (25 dage siden) @ Steff

Hejsa,

For et syns skyld, så dur en scanning af farvekort og fotos ikke til at finde farver ud fra, da resultatet afhænger af både kameraets farvegengivelse og scannerens og skærmens kalibrering. Steff's farvekort giver kun et fingerpeg om, hvilke RAL-numre der svarer til hvilke af DSB's farvebetegnelser. På et tidspunkt har "nogen" lavet denne oversigt, som måske kan være en hjælp.


Kender man et givet RAL-nummer, kan man finde frem til den ønskede maling i de forskellige malingproducenters sortiment fx i denne oversigt. Vær opmærksom på, at ældre danske farvebetegnelser ikke nødvendigvis optræder i moderne internationale farvelister. Her er bogen "Farver i farver" (Politikens Forlag, fås kun antikvarisk) en udmærket hjælp til "oversættelse" af farvebetegnelser.

Endelig skal man være opmærksom på, at en given RAL-farve sagtens kan se "forkert" ud i indendørs kunstlys, og så er man jo lige vidt. Dette kan dog snildt løses ved, at man belyser sin modeljerbane og -arbejdsplads med lyststofrør med naturlig farvetone, dvs. rør på 5.000 Kelvin. Gør man ikke det, så er der ikke rigtig nogen fidus i overhovedet at beskæftige sig med, at få farvenuancer rigtige.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen