Rangerryg på modelbane?

af Erik Olsen ⌂, Ishøj, 16/2 2012, 21:58 (4460 dage siden) @ Rasmus Arndal

Jeg ved at dette udfordres af at man ikke bare lige kan kaste de der sko ind under hjulene. Men, hvad hvis man lavede nogle meget precise bakker op og ned på banen, ville man så ikke kunne frembringe næsten samme effekt?

Modelbanevogne er ikke nær så letløbende som virkelige vogne, og de er ikke så tunge at den opnåede hastighed kan bevares. Forsøg selv med et spor på et skråplan og varier faldet.

Et plant, stift sporstykke på et stykke træ af 1 m længde og små klodser til at klodse det op. forsøg hvor stor en stigning der skal til at få en letløbende vogn til at rulle ned ad sporet. En opklodsning på 1 cm på 1 m svarer til 1 % eller 10 promille, det er et kraftigt fald ved forbilledet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak