DR dobbeltstokwagen.

af Steff @, onsdag 04. marts, 2020, 16:59 (513 dage siden) @ Henrik B

Kære Henrik

Det er (var) nu et ganske almindeligt modeljernbanefirma i datidens DDR. For at forstå lidt mere af historien skal du tilbage til lige efter den 2. verdenskrig, hvor der opstod flere forskellige firmaer, der også fremstillede modeljernbane. For at gøre en lang historie kort blev man enige om (befalet), at fordele modeljernbanefremstillingen på forskellige firmaer, mens produkterne af det hele normalt blev solgt under firmanavnet PIKO.
SCHICHT fremstillede vogne og faktisk i en rigtig god kvalitet, næsten alle med forbilleder i DDR (Deutsche Reichsbahn). Bl.a. har de fremstillet MITROPA sove- og spisevogne, hvoraf sovevognene bl.a. kørte i NEPTUN mellem Berlin Ost og København.
Lokomotivmateriellet blev fremstillet af firmaet HRUSKA. Andre firmaer var GÜTZOLD. Men som sagt blev det hele solgt under eksportnavnet PIKO (Sonnenberg) for eksport = hårdt tiltrængt vestvalute.

Som et kuriosum skal bemærkes, at da modeljernbanehobbyen med danske forbilleder for alvor tog fart i Danmark ved opstarten af bl.a. tidsskriftet LOKOMOTIVET m.fl., anvendtes vogne fra PIKO i vid udstrækning som basismodeller for DSB eller privatejerede person-, pak-, og godsvognen i H0. De var billige at købe og nemme at få fat på, især hvis modelbyggeren (Claus) for i hundredevis af modeller for LOKOMOTIVET var eksportchauffør og kom gennem det daværende DDR. Senere var PÅ SPORET på Vesterbrogade stedet hvor man kunne købe PIKO m.fl. DDR modeller til enten direkte brug eller ombygning/Cross-kitting eller hvad det nu hed.

Altså, SCHICHT var navnet på en modeljernbanefabrik i det tidligere DDR, der hovedsageligt fremstillede vogne i H0.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Prøv din ven "Google"s tyske sider, der kommer nok de helt forkromede forklaringer, hvis det ønskes:-) .


Hele emnet:

 RSS Feed af emneJernbanebøger

Sydfyenske Jernbaners Rullende Materiel

Sydfyenske Jernbaners Rullende Materiel
Pris 220 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen