B Ringsted

af UTJ, lørdag 20. april, 2019, 09:07 (407 dage siden)
redigeret af UTJ, lørdag 20. april, 2019, 09:37

Et grundigt farveskrab på B Ringstedvognen afslører farven på den. Øverst et par lag cremehvid med tekst på tanken i karminrød (RAL 2002). At der er to lag afsløres af at “B Ringsted” mm er opmalet to gange i rød og ikke helt på samme plads eller samme typografi.
[image]
Målet var nu egentlig at fastslå farven da den blev sat i drift af DSB for firmaet (med AB- og senere DSB-nummer) og mere skrab afslører gul tank med blå tekst (gul, ja rigtig gul: rapsgul RAL 1021 og blå (koboltblå RAL 5013).
[image]

Vanger mv var koboltblå. Kan vi være sikker på at vognen var gul i AB-tiden? Meget sandsynligt. De spor af blå tekst på det gule stemmer overens med placeringen af dem på det tidligste billede af vognen. Og forresten var vognen håndmalet.

Inderst spartelfarve og mønjegrund. Allerinderst virker det som om der er et olivengrøn lag, men det må undersøges ved senere lejlighed.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen