B Ringsted (piko-modellen)

af UTJ, lørdag 27. april, 2019, 22:20 (399 dage siden) @ Steff
redigeret af UTJ, lørdag 27. april, 2019, 22:31

Så er den farvehistorie vel endelig afgjort og gode gamle PIKO (og deres dengang danske hjælpere) var altså ikke så langt fra sandheden.

For nu lige at tygge lidt på den, så tyder alt på at Piko-modellen i denne udgave er tæt på originalen. Den blå var lidt mørkere og tanken mindre (mindre diameter) og så var den som alle kan se på diverse billeder uden bremsehus. En detajle som nok skal vise sig at være korrekt er den sorte linjering omkring det i øvrigt blå "B. Ringsted & Co" idet det både anes på AB-billedet og et senere i DSB-forklædning og som tydeligt ses på Pikos udgave, som her nok er den første og sikkert mest præcise som ses her. Hvis man ser på påskrifterne på Pikos model ses det også at man må have gjort studier i marken, for de passer ganske godt overens med samtidige s/h-billeder og det er altså ikke bare noget man kunne gætte sig sig til i DDR:
[image]
Der arbejdes videre med sagen og ingen tvivl om at historien omkring vogn og selskab er interessant og flettet ind i mange andre oliehandelsselskaber.

Flere har i øvrigt spurgt mig om min holdning til det kommende B. Ringsted-produkt. Jo, jeg håber resultatet bliver godt og at farverne bliver korrekte. En god model og rigtige farver får mig til at købe den, absolut. Sjove tankvogne fra diverse små danske oliehandlere er sjove og pynter i den ellers lidt ensformige brune godsvognspark iblandet lidt beskidte hvide.

PS. man fristes næten til at forestille sig at en østtysk agent har haft som opgave at indrapportere B. Ringsted-vognens bemaling, eventuelt endda i mulm at optage et foto. Det kunne nemt være en bibeskæftigelse mellem rapportering om NATO's opbygning af militærinstallationer som pågik i samtiden ;-) Men mon ikke det bare er en and, rap.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen