Modeljernbanen på Kongeåmuseet

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, tirsdag 19. marts, 2019, 17:12 (36 dage siden)

Sidste sommer var jeg omkring Kongeåmuseet i Vamdrup, da jeg havde hørt rygter om en modeljernbane på loftet.
Der var ganske rigtigt en model af Vamdrup station anno 1920 (ved genforeningen). Selve modeljernbanen var bygget af Anna-Christina von Bauditz mens alle bygningerne var bygget af lokale pensionister. Der var gjort mest ud af de omkringliggende bygninger, der alle var modeller af de virkelige bygninger i 1920. Ved hver bygning var et nummer og på en tavle kunne man læse lidt historisk om de enkelte bygninger og hvem der boede der i 1920.
For at få lidt liv på banen, var den i hver ende ført bag om kulissen og samlet til en rundbane, hvor to tog skiftevis kunne køre hver sin vej rundt. Her er et par billeder af anlægget.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

--
Tommy Nilsson
Webmaster
www.signalposten.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen