Modeljernbanen på Kongeåmuseet

af Flemming Søeborg, fredag 22. marts, 2019, 13:46 (343 dage siden) @ Bent Larsen

Nu skal man lige tænke på, at anlægget har en del år på bagen. Jeg besøgte museet i begyndelsen af 1990'erne, og dengang var der ikke meget epoke I-materiel at få. Det var vel nærmest kun Fleischmann, der tilbød prøjsisk materiel i større stil, tillige med Model-Loco (hvidmetal-byggesæt) og enkelte Röwa/Roco-modeller, Raimo, Günther og andre fabrikater. Og dansk epoke I-materiel - fandtes det dengang?

Det har siden ændret sig ganske meget, men det kræver stadig en god portion penge at anskaffe de pågældende modeller tillige med et godt kendskab til, hvad der kan fås af relevant materiel. Hvad de prøjsiske modeller angår, skulle det ikke være noget større problem - næsten alle producenter af betydning laver bunker af epoke I-materiel. Men hvilke danske lokomotivmodeller er der på markedet, som har relevans for netop Vamdrup banegård indtil 1920? Det er vel kun uombyggede D-, F-, K- og P-maskiner, der kan komme på tale, så vidt jeg kan se. Findes de i model?

Nej. Modeljernbaner er altid kompromis'ernes kunst, men selvfølgelig ville det se bedre ud, hvis materiellet mere svarede til epoken, end det gør nu med de sorte damplokomotiver med røde 'legetøjshjul'.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen