Avatar

Roco N 203

af Futfar @, Kajerød, torsdag 10. maj, 2018, 16:52 (191 dage siden)

C. F. Møller - CM - fra Sønderborg og undetegnede er nu blevet de, forholdsvis, lykkelige ejere af nævnte lok.

Fra fabrikken angives det at, det er en dekoder til både Motorola og DCC der sidder i loket. Både CM og jeg benytter Intillibox II til styring. Denne viser så, at dekoderen er af fabrikat Zimo, men den medfølgende dekodervejledning angiver overhovedet ikke, hverken dette eller hvilken type det er, ud over at det er en lyddekoder, og det er jo så langt fra tilstrækkeligt til at foretage CV-programmering, hvilket tilsyneladende er nødvendigt. For lyset fungerer ikke som det skal. Der er lys på tenderen ved fremad kørsel, og delvis frontlys ved baglæns kørsel. Ved delvis lys forståes, at toplanternen på intet tidspunkt er i drift.

I ca. et døgn har vi knoklet med at få lys i den rigtige retning - herunder forsøgt at få skiftet kørselsesretning via CV-programmering og dermed lys i toplanternen - men helt uden resultat. Vi er ikke eksperter - eller totalt novicer - hvad angår CV-programmering, men vi kunne da godt tænke os hvis nogen kunne hjælpe lidt her!!!

Lyden på maskinen er aldeles i særklasse - fra fa. "Henning", og der er hele 23 f-tast funktioner. Det gav så ikke anledning til de helt store armbevægelser, at få dette til at fungere fuldt tilfredsstillende. Og så er der lige kørslen...

Indstilling af hastighedstrin - 14 eller 28 - acceleration og deceleration, min. hastighed, mellem hastighed samt max. hastighed, var så heller ikke bare lige. Ingen af os ved i skrivende stund, om maskinen kører i DCC eller Motorola II, men det fungerer efter hensigten, og det er vel det vigtigste :-D . For den er særdeles velkørende, og trækkraften er enorm, men der er så lige det med lyset :-( .

Nogen kan der kan hjælpe os med det?

PS. Selvom vi begge kører på C-spor, er vi langt fra Märklinister, og Märklins seneste tiltag - men nu åbenbart også Rocos - bejlen til både Motorola og DCC dekodere, har vi nu set, at det åbenbart ikke er "bare lige". Næhh, må vi bede om ESU!!! Det virker, hvergang!;-) ;-).

--
Med venlig hilsen
Futfar.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen