BP Gas - nummerplader med kun et bogstav sluttede i 1958

af Steff, 6/5 2018, 18:49 (2153 dage siden) @ Skott

Go´aften til alle

Det var et nostalgisk gensyn med en gammel BP film, tak til D 839.

I en kort periode i slutningen af 1960´erne var jeg som olie elev ved BP Oliekompagniet A/S sent til det mindste kontor i hele koncernen med nok et af de største budgetter at råde over, i alt fire personer med en direktør i spidsen. Det hed ”Public affairs” på godt dansk og skulle ”smøre” alle offentlige institutioner, statslige som kommunale, større virksomheder, sponserer sportsarrangementer, normalt hestesport, man var jo engelsk ejet.

Dette sted var et eldorado for en også teknik interesseret, da vi bl.a. også forvaltede i hundredvis af BP-reklame film som den omtalte fra BP Gas. BP var STOR-filmfremstiller og distributør af tekniske film om ALT. Skibe, fly, racerbiler, almindelige biler, tog, huse, rumfart, boreplatforme, landbrug, industri, kort sagt alt hvor man anvendte brændstof og smøreolier (BP var DSB hovedleverandør af smøreolier). Det til undervisning, reklame, orienteringer og også bare ren underholdning med et lille BP logo i slutningen af filmen.

Jeg kender til flere danske film som den viste med BP produkter, åben eller skjult reklame og med flere af datidens skuespillere. Men hvor er de blevet af?
Også de andre af de ”7 søstre” Esso, Shell, Mobil, Caltex, Chevron og Gulf (eller hvad de nu hed dengang) fremstillede tilsvarende film, men overhovedet ikke i tilsvarende målestok og hvor er også disse film i dag?

Der ligger altså en kæmpestor kilde til viden om datidens kulturhistoriske forhold i disse film, eller som inspiration for MJ´er mv. Men hvor er de alle sammen nu?

Med venlig hilsen

Steffen Dresler (ex. oliesheik)

NB: I slutningen af 60´erne var BP gas udskilt fra BP Oliefirma som et selvstændigt underfirma BP Gas A/S med hovedkvarter ved Amagerbanen (over for Mærsk Pyrolyseværk).

Skott:

Du har her på siderne to enestående muligheder for inspiration, nemlig "SIGNALPOSTEN" og "LOKOMOTIVET", brug dem! Der er indholdsfortegnelser med masser af inspiration til modelbanen, de bedste i Danmark. Bl.a. kan du se en model af et "KOSAN gas" depot fra NMJK (besøg deres hjemmeside også).

Glæder mig til at se "resultatet" engang!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Jernbanebøger

Høng-Tølløse Jernbane 1901-2001

Høng-Tølløse Jernbane 1901-2001
Pris 309 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak