D-maskine mystik

af henho @, Ringkøbing, mandag 06. februar, 2017, 12:03 (1033 dage siden)

Hej

Jeg har et par D-maskiner fra Hobbytrade udstyret med LokPilot V3 .

Den ene af dem opfører sig imidlertid underligt. Nå man vil sætte i gang er alt helt normalt; men når farten er ca. 40 km/t (omregnet) nægter lok'et at køre hurtigere, uanset hvor meget, jeg skruer op for hastigheden.
I Z-21 App'en svarer det til, at hastigheden ikke stiger, når regulatoren når det gule felt. I App'en er max. hastigheden sat til 80 km/t (omregnet)

Jeg har sikret mig, at værdierne for middelhastighed og højeste hastighed er 'normale'.
Så hvad kan der være galt ?

På forhånd tak

--
Med venlig hilsen

Henrik

D-maskine mystik

af Søren Johannessen @, Århus, mandag 06. februar, 2017, 16:07 (1033 dage siden) @ henho

Hej
Visse dekodere er programmeret til at F3 ind- og udkobler "rangerhastighed", d v s at tophastigheden ca halveres ved indkoblet F3.
Blot et vildt gæt... :-)
Mvh
Søren

D-maskine mystik

af henho @, Ringkøbing, mandag 06. februar, 2017, 19:42 (1033 dage siden) @ Søren Johannessen

Det plejer vist, at være F4 men bruger til det ? Men tak for tippet. Jeg undersøger lige nærmere :-)

--
Med venlig hilsen

Henrik

D-maskine mystik

af ptmadsen, Haderslev, mandag 06. februar, 2017, 21:56 (1033 dage siden) @ henho

Det plejer vist, at være F4 men bruger til det ? Men tak for tippet. Jeg undersøger lige nærmere :-)

Hej.
Nej. Plejer han er død, og Fabriks indstillingen for både Lenz og ESU er = F3 Rangiergang og F4 Udkobling af eventuel indstillet forsinkelse af indstillet op og ned reguleringstid.

Venlig hilsen
Peter Madsen

D-maskine mystik

af henho @, Ringkøbing, tirsdag 07. februar, 2017, 01:16 (1033 dage siden) @ ptmadsen

Tak for svaret :-)

Jeg vil lige igen se på den vejledning, der er med fra ESU/Hobbytrade. Hvis det ikke fører til noget, er der vel kun en reset af dekoderen tilbage ? :-|

Til gengæld, så har jeg fundet ud af, hvordan man kan løse mystisk opførsel ;-)

--
Med venlig hilsen

Henrik

D-maskine mystik

af Søren Johannessen @, Århus, onsdag 23. maj, 2018, 09:49 (563 dage siden) @ henho

Hej Henrik

Fik du nogensinde løst problemet ?

Lader til at jeg har et tilsvarende, nu.

Mvh
Søren

Avatar

D-maskine mystik

af Futfar @, Kajerød, onsdag 23. maj, 2018, 15:50 (562 dage siden) @ Søren Johannessen

Jeg er den glade ejer af en enkelt D-maskine, med en ESU 3,5 lokpilot. Jeg bruger en Intillibox II, Uhlenbroch.

Rangerhastighed ind/-udkobles med f-4. f-3 er uden funktion. Laveste, mellemste og højeste hastighed kan jeg justere nøjagtig som det passer mig. Via ESU målevogn har jeg sat højeste hastighed til 80 km/t. da alt andet vil være synd for den pæne lille maskine. Den kan sagtens køre langt hurtigere, men den skal jo ikke køre racerløb.
Accellerations-/decelerationshastighed kan jeg ligeledes indstille til det ønskede, uden at skulle bruge CV-index.
Jeg kan således ikke genkende Jeres problemer....

--
Med venlig hilsen
Futfar.

D-maskine mystik

af Søren Johannessen @, Århus, onsdag 23. maj, 2018, 17:08 (562 dage siden) @ Futfar

Hej Futfar

Mange tak for svaret.
Nej, racerløb har jeg sandelig ingen forventning om ;-)
Men det er da dejligt at høre, at det ikke er noget generelt problem med maskinen (konstruktionsfejl).

Kunne jeg bare drive den op på 60 (model) km/t, ville jeg være glad.
Det absolut hurtigste jeg kan få den til at køre er ca 46 (model) km/t.
(1,45 m på 9,8 sek, - håber at jeg har regnet rigtigt!).

Men jeg ville være glad, hvis du havde mulighed for og tid til at udlæse værdien af nogle vigtige CV'er fra din dekoder.
Jeg kører nemlig også med en Lokpilot V3.0/V3.5, og har 16 V AC (DCC) på sporet, med Lenz LZV100.
Det drejer sig om CV05, 06 (maks og midthast.), samt CV07 (versionsnr), dernæst CV29 og 49 (Configuration og Extended configuration), samt endelig motorstyringen, CV53, 54, 55 og 56.

Jeg siger på forhånd tak for hjælpen !

Mvh
Søren

Avatar

D-maskine mystik

af Futfar @, Kajerød, onsdag 23. maj, 2018, 18:01 (562 dage siden) @ Søren Johannessen

Hej Futfar

Mange tak for svaret.
Nej, racerløb har jeg sandelig ingen forventning om ;-)
Men det er da dejligt at høre, at det ikke er noget generelt problem med maskinen (konstruktionsfejl).

Kunne jeg bare drive den op på 60 (model) km/t, ville jeg være glad.
Det absolut hurtigste jeg kan få den til at køre er ca 46 (model) km/t.
(1,45 m på 9,8 sek, - håber at jeg har regnet rigtigt!).

Men jeg ville være glad, hvis du havde mulighed for og tid til at udlæse værdien af nogle vigtige CV'er fra din dekoder.
Jeg kører nemlig også med en Lokpilot V3.0/V3.5, og har 16 V AC (DCC) på sporet, med Lenz LZV100.
Det drejer sig om CV05, 06 (maks og midthast.), samt CV07 (versionsnr), dernæst CV29 og 49 (Configuration og Extended configuration), samt endelig motorstyringen, CV53, 54, 55 og 56.

Jeg siger på forhånd tak for hjælpen !

Mvh
Søren

Nu er jeg langt fra at være en ørn - for at sige det mildt - til det med CV-udlæsning, så det eneste jeg kan give dig, er følgende udlæsninger fra min Intillibox:

Min hastighed = 5
Mellem hastighed = 22
Max hastighed = 64
Acc. hastighed = 8
Dec. hastighed = 6
DCC konfiguration = 38

Det er måske ikke lige det du skal bruge, men jeg kan ikke tilbyde andet...
Jeg ved godt hvad CV-værdier betyder, men med mine 80 digitale loks - med forskellige dekoder-fabrikater - har jeg aldrig haft brug for andet !!! Intilliboxen sparer mig for mange genvordigheder!

Ellers er der vel ikke andet gøre end at nulstille dekoderen, og så følge brugsforvirringen til den enkelte dekoder..
Godt held med projektet...

--
Med venlig hilsen
Futfar.

D-maskine mystik

af Søren Johannessen @, Århus, onsdag 23. maj, 2018, 22:07 (562 dage siden) @ Futfar

Mange tak for ulejligheden og værdierne.
Jeg har til gengæld ingen erfaring med Intellibox, men tallene ligner simpelthen CV-værdierne, og de indeholder ikke rigtig nogle overraskelser, i f t det jeg har forventet og indstillet.
Reset af dekoderen har jeg prøvet flere gange, og standard-værdierne bliver indlæst (i h t manual) som de skal, men det hjælper ikke.
Måske dekoderen er defekt i udgangstrinet, men jeg har desværre ingen anden i 21-benet udgave (NEM660) jeg kan teste med.
Eller motoren er en forkert type, selv om den ser plausibel ud (mærket "Mashima DC 12V").
Har aldrig oplevet at en sådan skulle kunne "brænde delvis af", således at dens omdrejningstal skulle falde til det halve, men man kan jo blive klogere?
Den har en DC-modstand på 55-60 ohm.
Mvh
Søren

D-maskine mystik

af Morten Flindt Larsen, København K, torsdag 24. maj, 2018, 12:39 (561 dage siden) @ Søren Johannessen

Hej Søren,

Det skal nok gå. Det er en særdeles udbredt dekoder, der bl.a. benyttes overalt i Banedanmarks signalprogram, så fortvivl ikke. :-P

(duk og meget hurtigt væk)

M:-Drten

D-maskine mystik

af Søren Johannessen @, Århus, torsdag 24. maj, 2018, 21:22 (561 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Neeej, Morten, - nu ved jeg tilfældigvis lidt om hvad de bruger i Signalprogrammet...
Havde de da bare brugt den fra D-maskinen, var det aldrig gået så galt... ;-)
Mvh
Søren

Avatar

D-maskine mystik

af Futfar @, Kajerød, fredag 25. maj, 2018, 15:34 (560 dage siden) @ Søren Johannessen

Jeg har til gengæld ingen erfaring med Intellibox, men tallene ligner simpelthen CV-værdierne, og de indeholder ikke rigtig nogle overraskelser, i f t det jeg har forventet og indstillet.

Det er muligt at tallene ligner CV-værdier, men det tvivler jeg stærkt på at det er. Efter min opfattelse er de opgivne aflæste tal, blot en række analoge tal som vil svare til en numerisk talskala på en analog transformator, som så her afsættes i dekoderen som stigende/faldende værdier. Men jeg er langt fra sikker på at det forholder sig som jeg tror :-P.

Reset af dekoderen har jeg prøvet flere gange, og standard-værdierne bliver indlæst (i h t manual) som de skal, men det hjælper ikke.

Jeg går ud fra at dit reset af dekoderen er sket ved at du har brugt CV 8 og værdien 8.

Måske dekoderen er defekt i udgangstrinet, men jeg har desværre ingen anden i 21-benet udgave (NEM660) jeg kan teste med.

Det er min helt klare opfattelse, at en dekoder der har et afbrændt udgangstrin, slet ikke virker..

Eller motoren er en forkert type, selv om den ser plausibel ud (mærket "Mashima DC 12V").
Har aldrig oplevet at en sådan skulle kunne "brænde delvis af", således at dens omdrejningstal skulle falde til det halve, men man kan jo blive klogere?

Det er næppe heller her der fejl på dit system, for jeg tror ikke at en motor af nævnte type, vil kunne opføre sig som det du beskriver...

Den har en DC-modstand på 55-60 ohm.

Hvilket så heller ikke siger mig noget. Jeg tror du må gå den tunge gang til lommerne og anskaffe dig en ny dekoder, som du nok gør klogt i at få afprøvet/indstillet hos din togpusher:-(, men så dyr er en ny Lokpilot jo heller ikke ;-) ;-). Held og lykke med "projektet"...

Mvh
Søren

--
Med venlig hilsen
Futfar.

D-maskine mystik

af Brian Ottens @, onsdag 02. oktober, 2019, 00:48 (66 dage siden) @ Futfar

Min opfører sig præcis på samme måde, jeg har prøvet med 2 andre dekodere uden held. Mon det er moteren ?

D-maskine mystik

af Brian Ottens @, lørdag 02. november, 2019, 11:05 (34 dage siden) @ Brian Ottens

Nå jeg har kigget på min maskine. Motoren er åben ved kullene og var helt sort på konnektor . Det rensede jeg med en glasbørste så nu kører motoren fint. Så er der kun det elendige gangtøj der trænger til reparation, ellers er det endnu et dansk fabrikeret lokomotiv i brok kassen

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.







Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen