Stor samling sælges

af Denoysius, 27/7 2013, 12:57 (3937 dage siden)

Det drejer sig om en togbane med ca. 25 lokomotiver og 50 togvogne.
Prisen er 35.000 DKK.
Jeg ved desværre ikke noget om togbaner, så jeg kan ikke besvare spørgsmål om det. Det er min svigerfar der har samlingen og jeg hjælper ham med at finde en køber til den.

Stor samling sælges

af Steff, 27/7 2013, 13:33 (3937 dage siden) @ Denoysius

Kære Denoysius!

HVIS du vil sælge samlingen her, eller for den sags skyld andre steder, er jeg RET SIKKER PÅ, at eventuelle købere ønsker/skal have masser af informationer som:

-Lokomotiver, antal og mærke (Märklin, Roco, Fleischmann etc.) katalog nr. og stand.
-Vogne, antal og mærke, katalog nr. og stand.
-Skinner, type, mærke, antal og stand.
DET HELE MED BILLEDER!!!!

Det er vigtigt at du skriver om alder, stand og katalog nr., da det er udgangspunktet for enhver prissætning. Både for DIN og købers skyld.

Hvis IKKE du orker det, kan jeg KUN anbefale, at kontakte en forhandler af bl.a. brugt modeltog. Men pas på, især dem der lever af internetsalg og auktioner er IKKE sælgers mand, "men fordi det nu er dig tager jeg det hele for...."!!!

Hvis det er noget værd, sælg det gennem et AUKTIONSHUS og ikke på en almen internetauktion. Alt for besværligt med mindre du får det prissat og sælger det samlet.

Bare nogle erfaringer du bør have. God fornøjelse og held og lykke!!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Stor samling sælges

af Denoysius, 27/7 2013, 16:29 (3936 dage siden) @ Steff

Hej Steffen
Tusind tak for de gode råd!
Et auktionshus lyder umiddelbart som en god idé.

Har du erfaring med bestemte auktionshuse?

Stor samling sælges

af Steff, 27/7 2013, 16:57 (3936 dage siden) @ Denoysius

Go´eftermiddag!

Jeg kan jo kun svare for det jeg har gode erfaringer med og det er e-bay og Lauritz.com. Men HVIS det skulle være VIRKELIG SAMLERMODELLER og hér mener jeg enere og i originalæsker til MANGE penge, er der jo Bruun-Rasmussen.
Men prøv at tage et par billeder og spørg uforpligtiget en modeltogsforhandler, der også køber/sælger brugt først. Det giver en ide om stadet, ok?

Med venlig hilsen


NB: Hvis i TVIVL er der en "konvelut" du kan bruge og skrive direkte til mig. Så kan jeg efter bedste evne - har ingen økonomisk interesse overhovedet - prøve at hjælpe.

Stor samling sælges

af JanS, 28/7 2013, 12:31 (3936 dage siden) @ Denoysius

Nu synes jeg ikke det lyder som om at samlingen har en størrelse der medfører at den behøver omkring et auktionshus, medmindre der er tale om Märklin samlerobjekter fra 50-60'erne.
Hvis det er modelbane fra 70'erne og opefter vil prisen være til at finde ved lidt søgning på nettet når man kender artikelnumrene, eller hvilke lokomotiver der er tale om. Er der enkelte juveler imellem så kan man overveje at sætte dem separat til salg.
Hvis det er Märklin vil de gamle metalskinner ikke være så meget værd.
Få din svigerfar til at liste hvilke lokomotiver der er tale om, med 25stk. er det en overkommelig opgave hvis han har æskerne endnu.
Mvh.
Jan

Stor samling sælges

af Steff, 28/7 2013, 16:17 (3935 dage siden) @ JanS

Kære Jan!

Du har da så sandelig ret! Men tingene skal jo lige vurderes/prissættes før en ting kan sælges, ikke sandt. Og det er jo lidt svært at hjælpe, når man ikke kender til det udbudte. Mit svar var det jeg kunne hjælpe med med de erfaringer jeg har. Havde det været noget af mit eget, ville jeg jo have en anden tilgang, da jeg jo ved hvad jeg kan gøre. Og det gør den nye sælger ikke. Han vil kun være sin svigerfader behjælpelig, ik?
Så nu har sælger både mine og dine svar at kunne gøre godt med og det er jo slet ikke så tosset endda! Fortsat god dag til alle.

Stor samling sælges

af Denoysius, 28/7 2013, 19:33 (3935 dage siden) @ Steff

Kære Steffen og Jan
Det er en rigtig stor hjælp med jeres tips! Nu ved jeg ligesom lidt mere om, hvordan jeg kommer i gang.

Jeg vil tage billeder og nedskrive informationerne om delene. Det lyder i hvert fald som det første skridt.

Så kan det godt være, at jeg vender tilbage til jer herinde, hvis jeg bliver lidt forvirret :)

Tak for hjælpen!

Mvh
Dennis

Stor samling sælges

af Nordexpress @, 29/7 2013, 18:57 (3934 dage siden) @ Denoysius

Hej

Som allerede svaret må du lave en ret nøjagtig beskrivelse, hvis du vil have hjælp i dette eller andre fora.

Men hvis du har meget ringe kendskab til produkterne vil det blive et stort arbejde at sælge det styk for styk. Og det er ikke sikket, at du vil finde, at det er indsatsen værd for den pris, det rent faktisk kan opnå.

Hvis du vil undgå besværet er der da to veje, hvor man indledningsvis får en kvalificeret samtale ved at vise samlingen frem, enten hos Frederiksberg Auktionshus, der er specialister i legetøjsauktioner, eller hos en af de store modelbaneforhandlere, der også har en brugtafdeling, som Kystbanen eller en af de andre. (At du andetsteds bliver anbefalet et kunstauktionshus som Bruun-Rasmussen forstår jeg ikke).

Kvartalsvis afholdes legetøjsmarked på Frederiksberg, hvor du kan leje et bord, bruge en halv søndag, og håbe på, at der netop vil være interesserede til dine produkter. Der kan du jo også se noget om prisniveauet. Det samme kan du ved at tage på Hobbymessen i Valbyhallen til november - altså se hvad tilsvarende brugte modeller kan sælges for.

Så det afhænger af, om det er i god stand og har samlerværdi samt af hvor mange kræfter, du vil lægge i det.

God fornøjelse

Stor samling sælges

af Steff, 29/7 2013, 20:44 (3934 dage siden) @ Nordexpress

Kære Nordexpress!

Hvis du får fat i et auktionskataloger fra Bruun-Rasmussen vil du finde ud af, at gode og værdifulde modeljernbaneting netop er solgt gennem dette firma. Sidst en større samling spor 0 og 1. Så det er altså ikke det der sælges på QXL m. fl., men samlerting til en vis værdi, SAMT specielt større størrelser.
Og da ingen ud over køber ved hvad samlingen indeholder, har jeg tilladt mig også at nævne dette hér. Hos Bruun, e-bay og Lauritz er der garanti for en seriøs vejledning af sælger, salg og eventuel anslået salgsværdi, hvis tingene vurderes at have en samlerværdi.
Men som sagt, en uforpligtiget vurdering hos en god forhandler - du nævnte selv Kystbanen - for at danne sig et grundlag.

Fortsat god aften

Steff

Stor samling sælges

af JanS, 29/7 2013, 23:51 (3934 dage siden) @ Steff

Lad os nu vente og se hvad Denoysius kommer frem til. Jeg tror han får de bedste priser hvis han og svigerfaderen kan overkomme at sælge tingene selv, og gerne enkeltvis eller i pakker.
Man kan selvfølgelig sælge det til en forhandler, men han skal også tjene på det, og den fortjeneste kan man ligeså godt selv få. Auktionshuse tager omkring 20% i salær på hammerslagsprisen, jeg ved ikke om de tager penge for vurderingen.

Hvis der f.eks er tale om Märklin "M" skinner, så er de tæt på usælgelige hos en forhandler, og en forhandler vil ikke betale noget videre for dem.

Forøvrigt skrev Denoysius at der var modelbane for 35.000,- så der må jo have fundet en eller anden for for vurdering sted.

Mvh.

Jan

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak