Et Forsøg.

af Magnumenforce, 15/6 2012, 21:12 (4338 dage siden)

Hej Allesammen

Jeg havde tænkt på at lave video-anmeldelser af modeltog med tilbehør. Jeg havde fået ideen fra en englænder, som er rigtig go´til anmeldelser

link til hans Youtube profil:
http://www.youtube.com/user/InterCity82
og en af hans anmeldesler:
http://www.youtube.com/watch?v=fM4Y9L5NPT0

Så tænkte jeg, der er ikke rigtig nogle dansker som gør det samme. Der kunne jeg være en af de første. så jeg lavet en forsøg med Spor Og Baner nummer 3. Ris og Ros er velkommen, råd er også velkommen.

Link til min anmeldelse:
http://www.youtube.com/watch?v=ioXweiDcOv4&feature=g-upl

MVH Torbjørn.

--
[image][image]

Avatar

Et forsøg - og et par gode råd

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 16/6 2012, 09:54 (4338 dage siden) @ Magnumenforce
redigeret af Carsten B. Thomsen, 16/6 2012, 10:00

Hvis du skal lave seværdige anmeldelser af en kaliber som i "Lokomotivet", f.eks. af rullende materiel, så hedder fordelingen nok:
- 50% vægtlægning på en modelmæssig sammenligning med forbilledet (udseende, bemaling, litrering, overholdelse af mål, om der er de rette detaljer, der hører epoken til (f.eks. gummivulst eller harmonika, vinduestype, dørtype, bremseudrustning, batterikasser, tagventiltype, elvarmekabler versus dampvarmeledning) etc.), og:
- 50% til den "håndværksmæssige" udførelse af modellen (køreegenskaber, støj, samlekvalitet, holdbarhed, tilgængelighed for service og udskiftning af koblinger og hæfteringe, om der kan fås reservedele, hvor let/svært det er at skille ad for at sætte dekoder i, etc.).

En anmeldelse, som kun drejer sig om de sidstnævnte 50%, og om at moderne 303 mm Ade- eller Roco-personvogne er noget skrammel og er af dårlig kvalitet, fordi de ikke kan køre på M-spor med 360 mm radius (radius 1), og som ikke forholder sig til det mere objektive - de førstnævnte 50% - nemlig om at modeltogsfabrikanterne her anno 2012 endelig giver os hvad vi har sukket efter i mange år, nemlig korrekt materiel med korrekte mål og korrekte detaljer, og at de laver fuldblods modeller, der svarer 100% til deres forbilleder, og som i anmeldelsen bliver sammenlignet med (og tåler sammenligning med) forbillederne, ja, den slags anmeldelser løber jo kun med en "halv vind" og bidrager jo stort set kun med anmelderens egen subjektive holdninger.
Holdninger kan jeg jo selv danne mig mindst ligeså godt, når jeg endelig selv får pågældende stykke materiel i hånden. Så det eneste, der gør den slags primært holningsbårne anmeldelser "interessante" er, at anmelderen har fået fingrene i nyheden før os andre og kan vise billeder af den - og det kan man jo ligesom ikke bruge til ret meget.

Hvis du laver anmeldelser med dette in mente, så ville det blive meget seværdige anmeldelser.
Også selvom det f.eks. er anmeldelser af nye birketræer fra Heki, for her skal der jo så sammenlignes med virkelighedens birketræer og f.eks. vises et eksempel på placering på anlægget, hvor der er hængt en redekasse op på stammen, eller er hængt en gynge op i en af grenene, mens huset ved siden af træet er blevet forsynet med mos på det stykke af taget, der er nærmest birketræet, fordi birketræer forårsager mosbegroninger på taget af de nærmeste bygninger.
Se, anmeldelser der også formidler viden, og ikke kun holdninger, løfter selv en "simpel" anmeldelse af modeltræer op til noget, som mange vil kunne bruge til noget, frem for blot en formidling af anmelderens holdninger.
Den slags anmeldelser vil derfor også give mange "hits" og høje ratings på YouTube.
Man skal jo aldrig undervurdere sine seere eller læsere - og det håber jeg heller ikke, at jeg har gjort her.

Jeg håber at du kan bruge rådene til noget, og pøj-pøj med dine planer - jeg glæder mig til at følge med i dem :-)

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.

Et Forsøg. Et lille valg

af Magnumenforce, 18/7 2012, 19:56 (4305 dage siden) @ Magnumenforce

Hej igen.

Bare lige for at forsøge lidt bedre med noget mere præcis. Derfor laver jeg lige en mindre valg, i mellem to valg som jeg skal videoanmelde.

Nr. 1: Hobbytrade MT 157 grøn AC

Nr. 2: Hobbytrade EH teak + Piko Kosangas tankvogn + gamle Piko DSB vogn + Hobbytrade Franz Jäger vogn

Håber på mange svar.

MVH Torbjørn.

--
[image][image]

Et Forsøg. Et lille valg

af Tommy Nilsson ⌂, Ringsted, 18/7 2012, 21:27 (4305 dage siden) @ Magnumenforce

Bare lige for at forsøge lidt bedre med noget mere præcis. Derfor laver jeg lige en mindre valg, i mellem to valg som jeg skal videoanmelde.

Nr. 1: Hobbytrade MT 157 grøn AC

Nr. 2: Hobbytrade EH teak + Piko Kosangas tankvogn + gamle Piko DSB vogn + Hobbytrade Franz Jäger vogn

Det skal du da selv bestemme. Du skal lave den, du selv synes er mest spændende at gå i gang med.

--
Tommy Nilsson
Webmaster
www.signalposten.dk

Et Forsøg.

af jhcn, Lystrup/Århus, 19/7 2012, 17:09 (4305 dage siden) @ Magnumenforce

Jeg håber på at nogen ser den og kommer med ris og ros.

Nu har jeg set den, og vil gerne komme med ris og ros! Ros først - jeg synes ideen er god, og det virker som om du har "lyttet" til Carstens indlæg om indholdet. Det er helt korrekt at det kan være med til at løfte en anmeldelse.
Men - for der er et men, og det er desværre stort, så undlad at læse resten hvis du ikke vil have ris fra min side....
Hvorfor lave en anmeldelse der sikkert ville gøre sig godt i et blad eller lignende som en video?
Du har een indstilling - og den varer over 10 minutter! Der er - undskyld udtrykket - katastrofalt.
Lav en plan, gerne et reelt storyboard. Kend din tekst, og film alt det der hører sig til. Hvis du læser kommentar til det indslag du selv henviste til som inspiration, så se at der også her bliver dømt kedeligt, men med et glimt i øjet. Jeg kommer ikke efter dig :-)

Brug et godt kamera, for når du har gang i levende billeder, så betyder det en del. Og så masser af indstillinger, eller klip hvis det begreb giver mere mening. Lyd og billede skal IKKE optages sammen, men skal passe sammen når din redigering er på plads.
Derfor - kend din tekst, indspil en god optagelse af den (uden øhhhh...) og film det der passer til teksten. Så kan du også undgå at skulle lave flere ting på een gang! Dermed kan du vise manualer, tilbehør etc frem på en god måde fremfor at det blafrer uskarpt foran linsen.
Og hvad har dette med din anmeldelse at gøre?
[image]
Hvis vi skal sidde og kigge rundt hos dig, så skal det du siger være super spændende - ellers bliver man jo bare nysgerrig og kigger på alt det andet der er at se på!
Med andre ord - find en anonym baggrund, godt lys og film så kun det vi skal se (og høre) om.
Et eksempel på forskelle indstillinger der ville gøre sig godt i din anmeldelse vil være at udskifte sekvensen hvor du holder lokomotivet i hånden og drejer det. Sæt lokomotivet - optag fra en vinkel, så en anden, og en anden, og en anden, og ...
Klip det sammen, læg dit speak på - og vupti, så er det hele meget mere professionelt

Min pointe er altså at hvis du vil lave videoanmeldelser, så lav dem som video - ikke som een lang optagelse af en masse information.

Puhha! Håber ikke jeg har været for grov!! Det er ment i de bedste intentioner!

--
Henrik

Et Forsøg.

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 19/7 2012, 20:36 (4304 dage siden) @ Magnumenforce

Ideen med Youtubeanmeldelser er rigtig god, der har du ramt noget af det rigtige ;-) Men når det så er sagt, så er det er ikke bare lige noget man går ind og gør, det er benhårdt arbejde hele tiden. Specielt hvis der skal være mange der skal kigge med.

Her er en anden ung fyr, en englænder, som jeg linkede til for lidt tid siden. Han har gjort det fantastisk godt synes jeg, med dette klip om patinering af et lille damplokomotiv. Der er til noget god inspiration;

http://www.youtube.com/watch?v=DL7TGYT29_4&feature=related

Mvh
Claus

Et Forsøg. Et Problem

af Magnumenforce, 19/7 2012, 23:09 (4304 dage siden) @ Magnumenforce

Jeg takker for rosen og risen, selvom at der var mere ris end ros. Som jeg kan forstå på jer, så skal jeg droppe konceptet med at filme som mit forbillede, og tage det lidt mere profesonelt end det jeg gøre nu. Det bliver bare et kæmpe problem fordi at
1: Jeg har ikke et video kamera som kan noget specialt
2: Jeg har ikke noget Video editing software eller hardware som kan klare det
3: Jeg har ikke noget anonymet baggrund, men det kan jeg skaffe hurtig( En kasse som jeg kan male hvid inden i).
4 men ikke mindst: Jeg har ikke pengene til det. Et nyt kamera koster ca. 900 kr. En ny PC som kan klare et program er på vej, men nok først om et år, og undervisning omkring et video edeting software bliver måske om 2 år, og et ordenligt program koster ca. 500 kr. Det har jeg ikke pengene eller tid til lige nu.

Det resultere i at jeg nok skal lægge denne ide på hylden i et par år eller 3. Håber at nogen kan forstå det, men et alternativ er det som jeg har uploaded eller en brugt PC som jeg installere Linux på så er der noget gratis at bruge.

Tak for hjælpen folkens

--
[image][image]

Et Forsøg. Et Problem

af bygger01, 20/7 2012, 07:26 (4304 dage siden) @ Magnumenforce

Er det ikke som med modeljernbane - der er intet der helt rigtig eller forkert - så hvis Du har glæde ved, hvorfor så ikke fortsætte ....

Øvelse gør mester

Et Forsøg. Et Problem

af jhcn, Lystrup/Århus, 20/7 2012, 08:41 (4304 dage siden) @ Magnumenforce

1: Jeg har ikke et video kamera som kan noget specialt

Det behøver du egentlig heller ikke. Jo mere lys, jo bedre bliver billedet. Og det lys må gerne være fra solen, f.eks gennem et vindue, eller tag det hele med udenfor!

2: Jeg har ikke noget Video editing software eller hardware som kan klare det

Start med noget gratis? JayCut er jo desværre lukket, men noget så simpelt som MovieMaker kan tilgåes online.

3: Jeg har ikke noget anonymet baggrund, men det kan jeg skaffe hurtig( En kasse som jeg kan male hvid inden i).

Undgå en kasse - den er ikke til at få lys ind i. Bare brug et stort stykke karton, en væg eller lignende.

4 men ikke mindst: Jeg har ikke pengene til det. Et nyt kamera koster ca. 900 kr. En ny PC som kan klare et program er på vej, men nok først om et år, og undervisning omkring et video edeting software bliver måske om 2 år, og et ordenligt program koster ca. 500 kr. Det har jeg ikke pengene eller tid til lige nu.

Et godt videokamera koster desværre meget mere end det, men mindre kan sagtens klare det!! Find noget gratis software, og så nævner du undervisning? Er du på en skole? Så har du sikkert adgang til en del, f.eks. SkoleTube eller Creaza?

Det resultere i at jeg nok skal lægge denne ide på hylden i et par år eller 3. Håber at nogen kan forstå det, men et alternativ er det som jeg har uploaded eller en brugt PC som jeg installere Linux på så er der noget gratis at bruge.

Du skal ikke droppe det, bare øve dig!! :-)

--
Henrik

Et Forsøg. Et Problem

af Magnumenforce, 20/7 2012, 09:51 (4304 dage siden) @ jhcn

4 men ikke mindst: Jeg har ikke pengene til det. Et nyt kamera koster ca. 900 kr. En ny PC som kan klare et program er på vej, men nok først om et år, og undervisning omkring et video edeting software bliver måske om 2 år, og et ordenligt program koster ca. 500 kr. Det har jeg ikke pengene eller tid til lige nu.


Et godt videokamera koster desværre meget mere end det, men mindre kan sagtens klare det!! Find noget gratis software, og så nævner du undervisning? Er du på en skole? Så har du sikkert adgang til en del, f.eks. SkoleTube eller Creaza?

Nej jeg er ikke i skole endnu, Har lige færdiggjort folkeskolen, og så skal på HTX for at uddanne mig til IT-Supporter. Der er det sådan at på min uddanelse så kommer jeg til at lærer om webside opbyggning, photoshop og lignede, så mon ikke at der er noget omkring video editing. Har fundet noget gratis video editing software(Windows Moviemaker) så det vil jeg lige prøve. Du nævnet i en tidligere post at jeg skulle lægge en voiceover på, men jeg har ikke en mikrofon som er bedre en min karmera´s, så det bliver jeg nød til at købe, og jeg har hellere ingen kamera stativ. Så jeg kan ikke forbedre uden at bruge penge, Beklager, men en update til min nuværnde video er ikke i sigte.

--
[image][image]

Et Forsøg. Et Problem

af jhcn, Lystrup/Århus, 20/7 2012, 11:00 (4304 dage siden) @ Magnumenforce

Du nævnet i en tidligere post at jeg skulle lægge en voiceover på, men jeg har ikke en mikrofon som er bedre en min karmera´s, så det bliver jeg nød til at købe, og jeg har hellere ingen kamera stativ.

Først og fremmest - du skal ikke beklage noget! Du gør en fin indsats, og jeg forsøger bare at komme med al den input jeg kan komme i tanke om! Du har en god ide, og jeg vil bare gerne hjælpe dig til at få det bedste resultat.

Eftersom du allerede nu kan optage lyd, så kan du også lave en voiceover, for du bruger jo bare lyden fra en optagelse til billedet fra en anden?

Et stativ er godt, men sæt bare dit kamera på et eller andet der ikke vipper, så er du da næsten lige så langt!

Det lyder spændende med din uddannelse - mon ikke du der får adgang til en masse udstyr?! Hvem ved, måske en af dine næste anmeldelser er en opgave til skolen :-)
Tænk at få en god karakter for en opgave der har været en ren fornøjelse at lave!!!

God arbejdslyst - jo mere du prøver, jo bedre bliver du helt sikkert

--
Henrik

Et Forsøg. Et Problem

af Erik Olsen ⌂, Ishøj, 20/7 2012, 14:54 (4304 dage siden) @ Magnumenforce

Nej jeg er ikke i skole endnu, Har lige færdiggjort folkeskolen,

Så har du jo også tiden til at gøre det bedre.

Du nævnet i en tidligere post at jeg skulle lægge en voiceover på, men jeg har ikke en mikrofon som er bedre en min karmera´s, så det bliver jeg nød til at købe,

Du får ikke et fornuftigt resultat uden fornuftigt udstyr. Du behøver dog ikke ofre det hele på en gang, tag det lidt ad gangen og øv dig. Noget som jeg synes er en god investering, er en fornuftig mikrofon, det kan løfte kvalitetsniveauet ganske meget.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak