3D print åbne gods vogne

af JFJ67, 26/5 2024, 09:22 (22 dage siden)

Det har fascineret mig længe hvilke muligheder der er i 3D print. Og naturligvis skulle jeg da også prøve kræfter med den teknik. Det lykkes at tegne nogle vognkasser til Pf og Td vogne, samt tilhørende undervogn. Det første skud var også med skråtstillet emne, derefter et vandret liggende emne, med en dertil tegnet support til vognkassens sider. Det forekommer mig at resultatet blev mest tilfredsstillende med liggende vognkasse, da brædderillerne blev bedst gengivet når de ikke var printet skråt liggende.
Inden i vognkassen lærte jeg ret hurtig at der også skulle være support, og var ikke tilfreds med den almindelige punkt support. Især ved de lodrette stolper var det et problem, da de blev lidt deforme. Ikke meget, men nok til at irritere øjet. Så efter lidt eksperimentern endte det med lameller, som først blev fjernet efter cure. Jeg lærte også at vognkassen skulle tørres helt så der ikke var nogen blanke overflader. Den hærdede overflade blev som den så ud inden cure. Måske det ikke har nogen praktisk betydning, men jeg kan bedst li den når overfladen er helt tør at se på inden den bliver farvet. Har nogen gjort sig andre erfaringer, så fortæl det gerne.
Det var jo også oplagt at prøve med egerhjul. Dem der blev brugt ved DSB forekommer mig at koste en halv bondegård, så tanken dukkede op med printede egerhjul, og drejede bandager i messing der fik en gang brunering. Hjulringene er jeg ikke kommet til endnu. Hvilke erfaringer har andre gjort sig ?
[image][image][image][image]]ploaded/202405260714186652e14a1da30.jpg[/img]

3D print åbne gods vogne

af Steff, 26/5 2024, 10:22 (22 dage siden) @ JFJ67

Godmiddag

Jeg forstår til fulde din facination for 3D print og er bragende misundelig på dem, der har de evner, der skal til, for at virkeliggøre deres drømme. Mulighederne på modelbanen er næsten uudtømmelige, kun fantasien og engang imellem de tekniske muligheder sætter grænserne.

Jeg har i spor 1 (1:32) set en del eksempler på modeller, der er tidstypiske danske og derfor dejlige at kunne få fremstillet og ikke mindst derefter erhverve. Se herunder et eksempel på en DSB litra PJS med bremsehus:
[image]

Den videre fremstilling/færdiggørelse - som bortset fra størrelsesforholdet - må være den samme, som vist herunder:

https://spor1nyt.dk/faerdiggoerelse-af-aaben-hoejsidet-godsvogn-litra-pjr-udfoert-i-3d-...

Tillykke med dine vogne!!

Bedste hilsener

Steff

3D print åbne gods vogne

af JFJ67, 26/5 2024, 16:02 (22 dage siden) @ Steff

Hej Steff, takker.
Det er bestemt spændende muligheder i 3D print. De vogne du har dér ser særdeles interessant ud. Det klør i fingerne for at komme videre, men det kommer.

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak