Billede af Nyboder Hobby (Facade)

af Dennis L Desezar, 22/1 2023, 12:30 (457 dage siden)

Hej alle

Jeg søger farve billeder af Nyboder Hobbys (Facade).
Det skal bruges som inspiration til facade på sporvejsmuseets Skjoldenæsholms busudstillingshal.
Alle kender jo Nyboder Hobby, så det kunne jo være at der var nogle af jer som lå inde med farve fotos.

God søndag til jer alle

Dennis

Billede af Nyboder Hobby (Facade)

af Knarbjerg ⌂, Nordsjælland, 22/1 2023, 20:19 (457 dage siden) @ Dennis L Desezar

Ja den butik blev besøgt mange gange, mens den stadig var der. Det var utroligt, så mange ting "Møller" havde på lager.
Jeg fandt dette billede

Nyboder Hobby (Facade) hjørnebutik

af Nordexpress, 24/1 2023, 11:01 (455 dage siden) @ Knarbjerg

Husk, at forretningen var en hjørnebutik med to vinduer også mod Krusemyntegade!

Af vinduerne mod Kronprinsessegade var der altid brugte ting på hylderne i vinduet til venstre.

Desværre kan jeg ikke bidrage med billeder, kun med lidt hukommelse. Den siger mig, at det altid var det første vindue i Krusemyntegade, der var det mest interessante.

Nyboder Hobby (Facade) hjørnebutik

af Søeborg, 24/1 2023, 13:58 (455 dage siden) @ Nordexpress

Det er ganske korrekt, vinduerne mod Krusemyntegade var de bedste - ud mod Kronprinsessegade var vinduet til venstre fyldt med brugte, støvede Märklin 3000'er i hobetal, men det var byens bedste butik at gå på opdagelse i.

Ikke så langt derfra, i Borgergade, lå Ackermanns Hobby, og fortsatte man ind mod Byen kunne man besøge Rønberg i St. Kongensgade, hvor der tit var tilbud på Märklin-modeller (jeg købte en åben godsvogn til kr. 7,67 sidst i 1960'erne).

Blandt byens andre hobbyforretninger bør nævnes Bodholdt og Mekanik på Vesterbrogade, butikken i Buen' (har glemt navnet), hobbybutikkerne i Fredensgade og Trepkagade, og så havde 'enhver cykelsmed og farvehandler' med respekt for sig selv mere 'ukurante' mærker som Fleischmann, Jouef og kibri på hylderne (undskyld over for samlere af disse mærker, men varerne var af en anden - og ikke nødvendigvis bedre - kvalitet dengang!). Og alle legetøjsbutikker førte modeltog og tilbehør i sortimentet, så det var et paradis for os 'småfolk'. Desværre kan jeg heller ikke bidrage med billeder.

Med venlig hilsen,
Flemming Søeborg

Nyboder Hobby (Facade) hjørnebutik

af peterw, 25/1 2023, 23:23 (454 dage siden) @ Søeborg

Det er ganske korrekt, vinduerne mod Krusemyntegade var de bedste - ud mod Kronprinsessegade var vinduet til venstre fyldt med brugte, støvede Märklin 3000'er i hobetal, men det var byens bedste butik at gå på opdagelse i.

- Dertil kan jeg huske at Møller ind imellem kunne være lidt "månesyg". :-) Man skulle være der på det rette tidspunkt for at blive taget alvorligt... :-D

Ikke så langt derfra, i Borgergade, lå Ackermanns Hobby, og fortsatte man ind mod Byen kunne man besøge Rønberg i St. Kongensgade, hvor der tit var tilbud på Märklin-modeller (jeg købte en åben godsvogn til kr. 7,67 sidst i 1960'erne).

Åh ja Ackermanns Hobby. :) Det var der det hele startede da min far og jeg stykkede et "startsæt" af brugte Märklin ting sammen: Blå metal-trafo (10VA) en gul DHG 500, en fladvogn og en lukket godsvogn, en M-skinne oval og to sporskifter til et omløb. :-) Senere kom en "Spansk MZ" til også fra Ackermann, en Renfe 333 fra Electrotren, det var tider! :-)

Blandt byens andre hobbyforretninger bør nævnes Bodholdt og Mekanik på Vesterbrogade, butikken i Buen' (har glemt navnet),

Var det ikke Schmidts Legetøj og Hobby der lå i Buen? Derfra husker jeg især en stribe meget flotte 1:87 brandkøretøjer og ambulancer fra Kbh Brandvæsen, placeret i en vitrine man passerede når man gik på vindeltrappen ned i kælderen...

hobbybutikkerne i Fredensgade og Trepkagade, og så havde 'enhver cykelsmed og farvehandler' med respekt for sig selv mere 'ukurante' mærker som Fleischmann, Jouef og kibri på hylderne (undskyld over for samlere af disse mærker, men varerne var af en anden - og ikke nødvendigvis bedre - kvalitet dengang!). Og alle legetøjsbutikker førte modeltog og tilbehør i sortimentet, så det var et paradis for os 'småfolk'. Desværre kan jeg heller ikke bidrage med billeder.

Ja det er virkelig en skam at man ikke tog flere billeder af facader dengang. kbhbilleder.dk er lidt af en skatkiste, men ikke lige hvad angår hobbyforretningerne, desværre.

Mvh
Peter

Billede af Nyboder Hobby (Facade)

af Steff, 23/1 2023, 13:59 (456 dage siden) @ Dennis L Desezar

Kære Dennis

Jeg har idag til formiddag talt med Kim Møller, Tikøb Hobby og søn af den navnkundige indehaver af forretningen.

Han har problemer med sit internet, men du er endda meget velkommen til at ringe til Kim (24411683) og få en sludder om farver og skilte. Det i denne tråd viste billede, har Kim selv lagt ud på facebook gruppen Københavnerbilleder.

Håber alt er vel hos dig og at "gamle 617" - trods ny bemaling mv. - opfører sig ordentligt!!:-)

Bedste hilsener

Steff

Billede af Nyboder Hobby (Facade)

af ventrikel, 23/1 2023, 17:17 (456 dage siden) @ Dennis L Desezar

[image]

Er dette facaden?
Har aldrig selv været i butikken

Billede af Nyboder Hobby (Facade)

af Steff, 23/1 2023, 19:42 (456 dage siden) @ ventrikel

Hej ventrikel

Jeps, det er lige nøjagtigt facaden. Gule skilte, oprindeligt glas, indenfor mekka for modeljernbane.

"Lad mig se gruppe 35, det er 15 kr." Næsten alle smådele og tilbehør pakket sirligt i små poser med en - vistnok selvklæbende gul? mærkat - med et kuglepen skrevet nummer, der fortalte bl.a. prisgruppen (prisen).

Husk på, at Nyboders storhedstid var den periode, hvor man godt nok kunne købe Märklin og lidt Fleischmann og Rivarosse, men at nok de fleste kom med selvbyg for øje i spor H0 og 0. Af "halvfabrikata" senere Longs litra MO og Bodans litra S.

Andre steder hvor man kunne købe dele var "Roms", der hvor "Vivaldi" idag ligger på hjørnet af Axeltorv over for Tivolis hovedindgang. Og så selvfølgelig "Thorngreen" på Strøget i 3 etager!!

Jeg har helt sikkert glemt flere, men ovennævnte var, hvad jeg lige kunne komme på! For he..... hvor jeg dog savner disse forretninger med deres righoldige varesortiment for MJ i ALLE størrelser.

Og så synes jeg det er en rigtig god ide med at lave en "gadefacade" på Skjoldenæsholm. Sporvognene kørte jo "på gaden" med forretninger og ikke langs grå facader.

Med venlig hilsen

Steff

Billede af Nyboder Hobby (Facade)

af bygger01, Herning, 23/1 2023, 20:26 (456 dage siden) @ Steff

Der er en tid - der aldrig kommer tilbage - for fremskridtene kværner videre og forlader romantikerne på perronen ..

Men det var de gode tider i mange forskellige retninger, men jeg - der forsvandt fra modeltog i 1962 og vendte tilbage i 2008, kender kun til næsen mod Brüning i Flensburg's ruder, medens ungerne ville på den anden side til MacDonald.

Konen blev tilbage, for hun skulle se ind den verden, og hun så en krodille !

På en af de første rejser for mit firma kørte vi hver dag mellem Zürich og Basel, og pludselig kørte der en Krodille på et jernbaneterræn.

Voigtländeren fangede den på et dias,og den blev vist frem, og til jul for små 10 år siden blev hun ejer af en Roco CE 6/8 art. 69849. Den kører fint uden overledning nu, for den kender ikke andet på J&B Rail ....

--
Jørgen Steffensen

Billede af Nyboder Hobby (Facade) meget OT

af Steff, 23/1 2023, 21:14 (456 dage siden) @ bygger01

Hej Jørgen

Og sådan er det nok også bedst med fremskridtet, det kommer automatisk og kan ikke stoppes!

Ja, ja, de Quinder og så med en krokodille!! Herunder et lille bidrag med en Krokodille til fruen, vistnok Sinnsheim 2013.

[image]

Fortsat god aften

Steff

Billede af Nyboder Hobby (Facade) meget OT

af bygger01, Herning, 23/1 2023, 22:16 (456 dage siden) @ Steff

Har vist billedet frem til B fra J&B, og hun mener, at hendes har den rigtige farve …..

Men ellers er hun svært tilpas med dit billede.

Og når det ældste barnebarn er på besøg, så kan han også leve med at farmors krokodille er en form for plug in hybrid …

--
Jørgen Steffensen

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak