Livagtig lyd

af Henrik Holm-Jensen @, 5/5 2012, 01:05 (4379 dage siden)

Hej

Har lige i denne uge haft den store fornøjelse, at kunne se / høre en VT98 fra Roco med den til dato mest realistiske lyd, jeg har oplevet :-D

Man har husket, at afstemme udstødningslydens volumen med resten af lydene, således at man udemærket forstår hvorfor, VT 96 / 98 blev kaldt "Der rote Brummer"

VT98 har 2 motorer, og de starter selvf. op sekventielt ligesom man ved retningsskift kan høre reversgearet gå i hak. Når der så gives gas, brummer udstødningen lystigt, indtil gassen tages fra, der høres et tydeligt gearskift, hvorpå der gasses op igen. Der sker efter sigende op til 4. gear(ligesom i virkeligheden)- og der var ikke et øje tørt :-)

Der er så en masse andre lyde med i "pakken" også.

Noget af det mest græsselige er lyden i MO samt MY / MX, hvor udstødninglyden drukner i dieselmotor- , banemotor-lyde. Husk på, at vi normalt, også i 1:1,står udenfor, og betragter toget, der passerer forbi, og der er udstødningslyden >= 50% af det totale lydindtryk, når der skal arbejdes lidt.

Avatar

Livagtig lyd

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 6/5 2012, 12:58 (4377 dage siden) @ Henrik Holm-Jensen

Hej Henrik

Lyden er helt afgjort blevet bedre med årene.
Jeg har netop byttet mig til det nye designrøde MA-lyntog (DCC - epoke IV) hos den lokale flinke&rare modeltogspusher, og det tog har andre lyde end Sølvpilen.
Blandt andet skriger brmserne, når det designrøde lyntog stopper - til gengæld er motorlyden bedre på Sølvpilen, som brummer dybere end den designrøde, som derimod "skramler" mere, muligvis på grund af højttaleren (?).
Det kunne være fedt, hvis man kunne "mixe" de to lydfiler sammen, så den designrøde fik Sølvpilens motorlyd, mens Sølvpilen fik den designrødes øvrige lyde, sådan at begge lyntog lød ens og fik de bedste lyde fra begge lydfiler.
Er det noget man kan "trylle" med ved hjælp af en LokProgrammer ?. (Jeg er nemlig en nybegynder udi det digitale, og har ikke forstand på det, og ejer heller ikke en LokProgrammer, så derfor spørger jeg muligvis dumt ?).

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.

Livagtig lyd

af Henrik Holm-Jensen @, 10/5 2012, 23:58 (4373 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

Hej Carsten

Huha - jeg er dårligt nok begyndt, at være en nybegynder ;-)

Har ikke lyd i en eneste stykke trækkraft, netop fordi der ikke har været noget særlig godt "på banen" efter min mening. (Igen pga af en druknet udstødnings-lyd)

Roco's N-maskine er måske den, der har haft den bedste lyd indtil nu, med dejlige dybe dampslag og en god fløjtelyd - selvom denne er fra en BR50.

Meeen : Det bliver måske anderledes nu :-P (Da der er sat en ny standard)

Jeg kører epoke3 og kan ikke udtale mig om modeller fra andre epoker.

Livagtig lyd

af Henrik Holm-Jensen @, 11/5 2012, 00:03 (4373 dage siden) @ Henrik Holm-Jensen

Glemte :

Med venlig hilsen

Henrik

Livagtig lyd

af Jan Bøgedal Slundt @, 3/6 2012, 12:48 (4349 dage siden) @ Henrik Holm-Jensen

Hej jeg samler på modeltog, har desværre ikke plads til et anlæg selv. Jeg har samlet 40 lokomotiver og ca. 280 vogne. Jeg håber på et tidspunkt at få plads til et anlæg, indtil da får jeg min lyst styret i Næstved Modelbaneklub.

Jeg har kun decoder i mine 2 MA lyntog, en LokSound v. 2.0, ikke de bedste decodere men bedre end ingenting.

Det er planen at alle mine lokomotiver skal have lyd decodere fra Zimo, men hvordan ligger det med at få div. org. lyde til MX MY MZ ME mm.

mvh.

Jan

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak