DBJ-udstilling på Bornholms Museum sommeren 2005

af Claus E. Hansen @, Silkeborg, søndag 31. juli, 2011, 21:10 (2997 dage siden)
redigeret af Claus E. Hansen, søndag 31. juli, 2011, 21:16

I juli 2005 var jeg forbi Bornhoms Museum i Rønne, da Jesper Reinfeldts store spor 0 anlæg med DBJ som tema var udstillet på museet. Tog nogen billeder med det daværende digitalkamera. Det centrale i anlægget var Rønne, hvor der var opbygget en model af stationen, havnen og noget af det gamle Rønne. Banen var bygget op som en rundbane, hvor der undervejs kom forbi forskelligt af Bornholms natur også. Der var også en model af Øster Marie Station.

Og da det er spor 0 vi snakker om, så er det overfløddigt at nævne at ALT var/er håndbygget. Superflot lavet.

I dag er anlægget hos en privatperson, og ønsker man at se mere omkring dette, så prøv at kig på TV2 Bornholms videoarkiv den 18. maj 2010. Her genkendes en hel del af modellerne fra billederne her.

Bornholms Museum har i dag en lille del DBJ udstillet, men vil man se mere, kan et besøg på DBJ-museet på havnen i Neksø virkelig anbefales. Der er her en superflot udstiling. Også med modeller. Men chek lige åbningstiderne først, da det vil være ærgeligt at komme forgæves.

Mvh
Claus

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

DBJ-udstilling på Bornholms Museum sommeren 2005

af Claus E. Hansen @, Silkeborg, mandag 01. august, 2011, 13:18 (2997 dage siden) @ Claus E. Hansen
redigeret af Claus E. Hansen, mandag 01. august, 2011, 13:33

Udstillingen var på Bornholms Museum i 2005-2006, hvorefter anlægget blev pillet ned igen.

Det forlyder at Bornholms Museum havde en fordobling af besøgstallet, i den tid udstillingen varede. I tiden efter at anlægget var pillet ned igen, kom folk stadigvæk og spurgte efter modelbanen. De de så hørte at den ikke var der mere, gik de igen, uden at se resten af museet.....

Det bliver bl.a. fortalt i klippet hos TV2 Bornholm. Der er også en anden sekvens med privatpersonens øvrige modeltog, han har en stor H0-bane.

DBJ-anlægget er i gode hænder, og det er planen at det skal udbygges til at gå helt til Neksø. I sekvensen bliver der vist nogen gode indtryk af det store arbejde med anlægget i dag. Bl.a. ser man Åkirkeby Station der er ved at blive bygget op, og et kig under anlægget med det store ledningsarbejde her. Målet er at kunne dyrke køreplanskørsel med 4-5 mand. Og der er en klar målsætning om at DBJ-anlægget skal bevares også for eftertiden.

Mvh
Claus

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen