En S-(køn) maskine, et foto

af D 839 @, Silkeborg, 30/7 2011, 16:23 (4712 dage siden)

Jeg vil da gerne gøre lidt reklame for Hobbytrades S-maskine, nu hvor AC-eksemplarerne er kommet ud.

På trods af de skriverier, debat mm. der bl.a. har været om hvorfor det skulle tage så lang tid, så synes jeg bestemt ikke man skal holde sig tilbage. For det er et rigtig flot resultat der er kommet ud af det, og er hele ventetiden værd.

Hvis man interesserer sig blot for en lille smule damp i model, så skal man da også have den :-)

"Jamen jeg kører kun med jysk forbillede" er der sikkert nogen der vil sige her, men jeg tror som sammenligning ikke, at jeg siger noget forkert i at rigtigt mange sjællændere da har en N-maskine i bestanden også. Man ser det i hvert fald på diverse sjællandske klubanlæg :-)

Valgte S 740, der som bekendt findes i stald hos Nordsjællands Veterantog i dag.

Foto er taget på min opstilling, anlægget er under opbygning, derfor virker det noget rodet. Og der skal i øvrigt ikke være dekoration her på den nedre del.

Som det kan ses kører jeg på K-skinner. Bruger udelukkende de slanke K-skifter og mindste kurveradius er radius 4 (det giver godt 1,1 m i diameter). Det fungerer rigtig godt, også med diverse Heljan-trækkraft.

S-maskinen kører og trækker godt. Den kommer snildt op af min lagte helix der har 2,2 % i stigning, med 13-14 godsvogne.

Som ved anden trækkraft, gælder det også her at renlighed på sporet er et must. Men det burde ikke være noget problem, hvis man kører med en fast rensevogn i stammen, eller fx bruger de rensepuder man kan få fra Roco/Noch.

Mvh
Claus

[image]

En S-(køn) maskine, lyd og vogne til

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 1/8 2011, 17:18 (4710 dage siden) @ D 839
redigeret af Claus E. Hansen, 1/8 2011, 17:36

Nogen holder sig måske også tilbage pga. at den nyeste sending S-maskiner ikke har lyd.

Men hvad nu hvis alternativet havde været, at der i så fald slet ikke var kommet en S-maskine ud?

Som sagt, så tror jeg man vil få en masse ud af det alligevel, hvis man interesserer blot den mindste smule for damp i H0.

Det er en forholdsvis enkel sag at skifte decoderen ud. Der medfølger en meget fin manual, der forklarer dette.

Og lyddecoderen? Ja den skulle Togdillen iflg. forlydender være i fuld gang med at arbejde med. Spurgte til det for nylig. Han har forresten også den rigtige D-maskinelyd i forvejen, og kendere siger at der er meget store forskel på den oprindelige Hobbytrade-lyd, og så den rigtige D-maskinelyd.

Og den oprindelige decoder, kan man jo altid gå af med igen, der skal nok være nogen der kan bruge den.

Og vogne? Ja CL-vognene er der jo i forvejen. Heljan skulle også iflg. forlydender komme med en AC-vogn (AC blev sat ind i stedet for AL i togene på Nordvest- og Kystbanen, da l. klasses-pendlerne ("de store fisk") ikke var til "fællesrum"). En AL skulle også være i kikkerten, nu skal BL´eren jo også lige ud. Tikøb har forresten et byggesæt af AL-vognen i halv 0 (der var en annonce i det nyeste nr. af Banen).

Kystbanen og Hobbykæden har indgået et samarbejde, der også medfører bl.a. C 60 og C 61 fra HFHJ. Og en CLe-vogn skulle heller ikke være helt umulig, fik jeg at vide da jeg spurgte nærmere til det for nylig hos Kystbanen.

Mvh
Claus

S maskine, DC.

af L Krüger, 2/9 2011, 10:02 (4678 dage siden) @ D 839

Jeg har efter lang tids venten fået min DC S maskine. Det var med stor spænding, at den blev prøvekørt, men jeg må sige, at den kører perfekt og er støjsvag.
Den trækker godt og har ingen problemer i sporskifter.
Den bagerste koblingkulisse falder ikke ned, når maskinen bakker med vogne.
Trods en svær og problemfyldt fødsel, er "barnet" pænt og velfungerende.:-D

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak