Dansk-Norsk Borregaard A/S m.m. fra Tilig HO

af Morten Flindt Larsen, København K, 23/1 2015, 18:36 (3389 dage siden)

Så er der varslet en interessant formnyhed på side 24 i Tillig HO Bahnsnyhedsprospektfor 2015.

Det drejer sig om en tjekkisk-bygget tankvogn af samme type som kemifirmaet Dansk-Norsk Borregård A/S havde indregistret ved DSB fra 1959/51 til 1971 (ZE 504 083-504 088, nåede at få UIC-litrering). Grundmodellen er rimelig korrekt til ihvert fald de sidste fire vognnumre (bygget af Brno i 1961), dog er det svært at se, om vognen har de korrekte rullelejer. Tanken er en lille anelse for stor og endelig er ejer- og hjemstedspladerne placeret lidt for højt i forhold til på de danske vogne. Det generelle indtryk af grundmodellen er imidlertid ganske godt, men desværre lader det til, at TILLIG ikke har fået fat i den korrekte farve på tanken; den var citrongul og ikke grå, som vist i nyhedsprospektet. At vognen så ret hurtigt blev snavsetgul er en anden sag. Men det kan selvfølgelig være, at det når at blive rettet inden udgivelsen III/2015. Ellers må man selv i gang med penslen.

[image]

[image]


En anden dansk Tillig-nyhed er ZE 503 501 fra Dansk Sojakagefabrik A/S. Modellen virker lidt kluntet i kraft af dens lidt grove stiger og løbebro, og den mangler afskærmningen omkring domen, men den kan de fingernemme nok selv råde bod på.

[image]

[image]


Endelig har Tillig genudgivet de små 2-akslede godsvogne fra USATC (United States Army Transportation Corps), som kom til Kontinentaleuropa sammen emd invasionsstyrkerne i 1944 og var jævnlige gæster på de danske skinner fra 1945 frem til begyndelsen af 1950'erne.


Med venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak