Heljans moderne station B-120

af Morten Flindt Larsen, København K, 11/1 2015, 05:42 (3401 dage siden) @ Søeborg
redigeret af Morten Flindt Larsen, 11/1 2015, 05:52

"For den moderne station "Nykøbing" gælder det, at den åbenbart er konciperet til TT-systemet, hvilket vedføjede billeder giver bevis for:"

Det er vist, som man tager det, for måler man vinduesfagene efter, er de nogenlunde i skala 1:90 (ca. HO), ikke i 1:120 (TT). Men naturligvis er antallet af vinduesfag på modellen kraftigt reduceret i forhold til forbilledet, der er Skive station, ligesom modellen kun er i 2 etager mod Skive stations fire etager.

Det kan snildt lade sig gøre at sammenstykke en flot og ganske målfast HO-model af Skive station ved hjælp af fem Heljan-byggesæt, nogle stykker plastic card til bl.a. nye gavle, spartelmasse til udspartling af samlingerne i facaden samt et stykke krydsfiner til taget. Man er naturligvis nødt til lige at lave sig nogle skitser af, hvordan en sådan model mest rationelt sammenstykkes af byggesættenes dele, ligesom arbejdet kræver behørig fotodokumentation af forbileldet. Gangbroen på forbilledet må laves i plastic card, eventuelt med brug af dele fra ventehuse fra Heljans perronbyggesæt til den vandrette del af gangbroen.

Når man således har bygget modellen af Skive station, er det ikke svært at se, at den er alt, alt for stor til TT.

Med venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak