Koblinger...???

af Knarbjerg ⌂, Nordsjælland, 9/10 2014, 20:46 (3494 dage siden) @ Jan Bøgedal Slundt

Hej Jan

Jeg kører også med Märklins kortkoblinger i kurver ned til 55 cm i radius.
Hos mig opstår problemet når, der ikke er tilstrækkeligt med udsving i koblingskulisen, så pufferne møder hinanden og derved presser vognene af sporet.

Du skriver at, din samling er startet for 20-25 år siden, og så er spørgsmålet om, der overhovedet er kortkoblingskulise i alle vognene. Hvis der ikke er, så vil det næppe ændre noget at skifte til en anden type koblinger.

Jeg har kun oplevet problemet ved nogle enkelte vogne - som regel lange personvogne - og, her har jeg løst det ved at udskifte koblingen i de ene ende med en almindelig A-kobling, som jo arbejder fint sammen med kortkoblingerne. På den måde bliver der lidt større afstand mellem vognene, så deres puffer ikke mødes i kurverne.

På Hobbytrades Eco vogne har jeg dog helt måtte opgive kortkoblinger og i stedet bibeholde de gamle A-koblinger i begge ender.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak