NMJ Di8 ac

af cm, 9/8 2013, 16:14 (3922 dage siden) @ cm

Min Di8 kom selvfølgelig hurtigt på sporet efter hjemkomsten fra Norge. Det viste sig at dekoderen var aldeles død. Skallen afmonteredes og dekoderen blev sat i min dekoder-tester. Ingen kontakt. Dekoderen er tilsyneladende defekt.

Jeg havde en 21-bens dekoder i overskud fra min MZ 1418 som har fået lyd. Denne blev så monteret i Di8 og der kom endelig liv i kludene! Lokomotivet viser to hvide i køreretningen og to røde i den anden ende. Disse skifter korrekt ved retningsskift. Så vidt - så godt!

De 4 hvide projectører foroven på fronten kan tændes på funktionsknappen F3 - men de lyser i den gale retning! DVS de lyser hvidt over de 2 røde modsat køreretningen! :-(

Man kan på CV29 ved at indsætte værdi "1" vende lysene - men det er ikke løsningen, da jeg så bare kører med røde lys i køreretningen.

Så vidt jeg husker, var F3 på min MZ 1418 til at slukke de røde lygter med når lokomotivet - altså MZ - havde vogne efter sig. (?)

Er der nogen her der ved om jeg kan invertere F3-funktionen således, at jeg får de fire hvide projectører til at lyse over de to hvide i køreretningen - og vice versa?

[image]
Ovenfor ses fronten (med F3 tændt eller slukket (samme))

[image]
Ovenfor ses loko modsat køreretningen F3 slukket (de ER røde)

[image]
Ovenfor ses loko modsat køreretningen F3 tændt (de nederste ER røde)

Håber at der er en der kan hjælpe videre her?

mvh
Chr

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • NMJ Di8 ac - cm, 5/7 2013, 23:43 [*]
    • NMJ Di8 ac - Jan Bøgedal Slundt, 6/7 2013, 22:31
    • NMJ Di8 ac - cm, 9/8 2013, 16:14

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak