Ny skala og fusion.

af Erik V. Pedersen ⌂, 1/4 2013, 15:30 (4044 dage siden) @ Steff

God eftermiddag!

Ja, ja, ja, en navngivning af størrelsen er måske ny, men størrelsen har dog i bedste velgående eksisteret i rigtigt MANGE år og allerede i slutningen af 1950´erne byggede Rivarossi og Pocher modeller i 1:100. Da man fra tysk side ”gik til den” i midten af 1960´ern for at få korrekte modeller, blev de faktisk fremstillet i 1:100 (RÖWA, TRIX og senere ROCO). Og MIBA store satsning for at få MJ folket til at køre korrekt var også via REBA-bahn (Rolf Ertmer BAhn) med bl.a. ombyggede industrimodeller i 1:100.
Märklin og Fleischmann byggede konsekvent i 1:100 a.h.t. kurver og Roco fulgte med således man faktisk havde to størrelse i Roco katalogerne i lange perioder, en med 1:100 og en med 1:87.
Så 1:100 er aldeles ikke ny og en KONSEKVENT holden af målestok ville engang imellem måske slet ikke have været så dårlig dengang. OK, lokomotiver og motorvogne var normalt i 1:87.

Men rigtig godt lavet, fik sat nogle tanker ”down memory lane” i gang.

Fortsat god påske

Steff

-----------------------

Pudsigt, --Da jeg besluttede et indlæg, --var seneste indlæg Erik Olsens om 1:64, som jo allerede er kendt (i modsætning til det andet indlæg med 1:75).
Da jeg 10-20 sekunder senere kom ind på red.siden, var ovennævnte indlæg kommet på banen, og dermed et godt "forsvar" for 1:100.

Nu skal man jo ikke bare lave alle mulige forskellige størrelser, men netop 1:100 kan man jo undre sig over, --at den aldrig har slået an.

Som modelbygger må man jo konstatere, at utroligt mange tegninger, der kunne anvendes som forlæg, netop gengives i 1:100, og dermed "Lige til modeljernbanen".
Selv noget af vor modeljernbanelitteratur benytter sig af denne størrelse - tid efter anden - så hvorfor ikke ???

Erik V. Pedersen
www.evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak