Fra værkstedet - Bjurström

af UTJ, 15/2 2013, 22:31 (4089 dage siden)
redigeret af UTJ, 15/2 2013, 22:54

Ganske upåagtet findes der et godt byggesæt til en rangertraktor fra HFHJ. Det er vist oprindelig finsk udviklet og som sådan nok mit eneste messingstykke med finske aner. Den ganske produktive Sture Holmberg har udviklet en velkørende undervogn og dermed nok et messingbyggesæt som er uhyre nemt at gå til.

Bjurström-traktorerne fra Slipmaterial i Västervik blev bygget i flere versioner og to stk af 12 ton typen havnede på Hillerød-Frederiksværk-Hundested Jernbane til rangering i Frederiksværk og Hundested. Allestedsnærværende NM har vist billeder her.

Heldigvis for dem som er til HFJ I og II leverede Slipmaterial også en identisk lokomotor til BJ - Bergslagens Järnvägar - som findes som byggesæt til en for den slags rimelige penge. Og BJ's udgave svarer til HF(H)J's to. Finland kommer ind derved at de finske jernbaner købte en og fik bygget flere i Finland af nogenlunde samme udseende.

[image]

[image]

[image]

Og lidt reklame, for hvis nogle vil give sig i kast med den skal den skaffes fra Tumba:

Tumba Lokstation
Sture Holmberg AB
Skäcklingevägen 83
S-147 55 Tumba


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak