”Dansk sovevogn” en positiv overraskelse til epoke IV.

af Steff, 25/11 2012, 11:39 (4172 dage siden) @ UTJ

Go´næsten middag til UTJ og alle andre.

UIC nummerering af CIWL vognmateriel, hvilket år påført? Det er et godt spørgsmål, jeg ikke kan svare helt konkret på, udover jeg har et forhåbentligt ”godt gæt”.
UIC nummereringen blev vedtaget i 1964 og jf. de forskellige landes implementering af systemet, har der været en længere tidshorisont for at få det gennemført. Danmark udgav sin nummernøgle for personvognsmateriellet i 1966 og herefter blev det gradvist, men hurtigt påført.
I udlandet – her DB - har jeg kunnet konstatere, at NYT vognmateriel i international kørsel havde det påført i 1967 og ff.
Jeg har ikke nogen skrivelser eller andet vedr. UIC nummereringen af CIWL vognmateriellet, men kan ud fra billeder se, at man på det ældre vognmateriel, begynder en ændring angiveligt fra 1968 jf. billedteksten. Det falder også godt i tråd med, at ”alle” publicerede lister, har udgangspunkt fra og med 1969. Altså at man derfor også i den skrevne litteratur anvender 1969 som skæringspunktet. Og alle de billeder jeg har set igennem og hvor der er en tidsmæssig angivelse, passer dette godt. Undtagen herfra vogne kørende på den Iberiske halvø (Spaniel/Portugal).
Så mit bedste bud er altså en begyndende UIC nummerering fra 1968 og med skæringstidspunkt 1969 for fuld implementering.

Fortsat god dag.

Steffen

NB: Undskyld det lidt sene svar, men har p.t. ikke rådighed over egen PC.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak