Rivarossi

af Steff, 25/9 2012, 14:06 (4233 dage siden) @ Erik Olsen

Nostalgi!
Kan kun tilslutte mig det allerede skrevne og det var ikke så mange specialforretninger og endnu færre ”Legetøjshandlere”, der faktisk havde andet end lige Märklin og Long. ROM og Co. VAR vel den, eller en af de første rigtige STORE specialforretninger for modeltog (og hobby) i Danmark. Foruden de ovennævnte fabrikater, kunne man også få Fleischmann, Liliput, Faller, Heljan (i pap!!), EGC byggesæt i træ af masser af DSB vogne, Reisler (danske figurer, dyr og perronbiler), Merten figurer, samt det ligeledes danske HO- signaler med lamper og overskæringssignaler, HSV transformatorer, Lyco signaler mv. Og så skal der vel ikke glemmes det kæmpestore udvalg i emner for selvbygning, hjul, akselkasser, undervogne, sæder, overdele, gangtøj, skruer, profiler, tandhjul, værktøjer og alt til faget henhørende.
Jeg er helt sikker på, at EO – selvom Vesterbroer - også kom ned af Strøget, der netop var ved at blive gjort til ”gågade” (hvad skulle nu DET være godt for?”). Efter Gl.- og Nytorv, hvor gaden svinger lidt til højre lå nemlig THORNGREEN (næsten lige efter Jorcks passage til venstre), et paradis på 3. etager og hvor øverste var modeltog (og sikkert andet). Der kunne man også trykke næsen flad om end vinduerne ikke var så store som i Rom. Dér kunne man også få andet en Märklin.
Og skulle man komme helt på afveje var der RØNBERG legetøj i St. Kongensgade (af alle steder), også i 3. etager, men mindre end THORNGREEN.
De er alle væk nu, men heldigvis erstattede af andre, omend mindre, så sikkert lige så gode og udvalget er jo blevet kæmpestort i forhold til dengang. Så ikke alting var bedre dengang - NÆSTEN DA:-)

[image]
Forsiden på Roms første katalog, kender IKKE årstallet, men i begyndelsen af 1960´erne.

[image]
En af reservedelssiderne med bl.a. mange Rivarossi dele.

[image]
Riverossis egen omtale af deres produkter i deres katalog fra 1967. Lige fra det fine og til det mere legetøjsprægede.

[image]
Lidt af de fantastisk flotte Amerikanske lokomotiver, der nok kvalitetsmæssigt lå NOGET over normalen.

[image]
Uddrag af en af vognsiderne, igen en usædvanlig høj standard og bemærk at vognlængden er (vistnok, har ikke målt efter) helt korrekt og ikke de "sædvanlige " 24 cm. standard vogne fra mange andre fabrikater. Jo, der var kvalitet allerede dengang m.h.t. det modelmæssige.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Frygt og fascination

Frygt og fascination
Pris 250 kr.

Læs mere

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak