Avatar

Nye/ældre Loks hos mig

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 17/6 2012, 22:15 (4337 dage siden) @ Jimmyoldtimer

Det er Marklins kort kobling,men alt efter hvilke vogne Feks. Heljan personvogne må jeg nok bruge Roco kortkoblinger til dem,da jeg bruger ned til R 6

Hej Jimmy :-)

Märklin's kortkobling kan helt bestemt anbefales.
Jeg kan også varmt anbefale Roco's universalkobling til vognmateriel - den kobler fint sammen med Märklin's kortkobling.

Jeg bruger selv Roco's universalkobling til vogne - de er nemlig billigere i indkøb end Märklin's kortkoblinger.
Til gengæld bruger jeg Märklin's kortkoblinger på lokomotiver, motorvogne og som forreste kobling på styrevogne. samt naturligvis på mine over 70 Märklin-godsvogne med KKK (for er nemlig "født" med Märklin kortkobling monteret på).

Bøjlen under Märklin's kortkobling kan bøjes lidt, så den f.eks. går fri af sneplov eller skørt, så derved passer den perfekt til Heljan's MX og MY, hvor bøjlen under Roco's universalkobling ellers støder på sneploven.
Bøjlen under (og over) Roco's universalkobling er jo metalstøbt i ét stykke og kan derfor ikke bøjes, men den bruger jeg så til gengæld til vogne, fordi den som nævnt er billigere i indkøb end Märklin's kortkobling.

Det gode ved denne kombination er, at Roco's universalkobling og Märklin's kortkoblinger som nævnt kobler fint sammen - og at begge to kan koble med gode gammeldags A-koblinger (bøjlekoblinger).
PÅ den måde kan man opnå det samme som (ommertrent) er tilfældet i virkeligheden, nemlig at alt kan koble med alt, nyt såvel som gammelt (og med og uden KKK).
Samtidig med, at man opnår tæt sammenkobling, så lever man på den måde også op til kravene, hvis ens materiel en dag skal "luftes" ved et Fremo-træf.

Kun ved faste togstammer (i mit tilfælde kun Nordpilen med InterRegio-vogne anno 1990'erne) bruger jeg "ukurante" koblinger, i dette tilfælde Roco's kortkobling med forafkobling, og på mine Heljan IC/3'ere og mine Roco MA-lyntog bruger jeg Fleischmann Profi-koblinger - til IC/3 i lettere modificeret form.

En eller anden dag kaster jeg mig vel ud i at bruge strømførende koblinger - det er dog noget af en udskrivning ved +200 personvogne og +50 lokomotiver, så jeg håber at de en eller anden dag vil kunne fås til en "spiselig" pris.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Gjerrildbanen - En Rejse Gennem Norddjurs

Gjerrildbanen - En Rejse Gennem Norddjurs
Pris 290 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak