Heljan Frichs firkantede vist på DMJU messe

af MO 568, 9/4 2024, 19:58 (50 dage siden) @ Svend B J
redigeret af MO 568, 9/4 2024, 20:02

Hej Svend

Jeg kan berolige dig med at der ikke er hugget en hel eller klippet en tå. Modellerne modsvarer forbilledet.

De kriterier der er brugt ved udvælgelsen af forbilleder til HELJAN's prouktion af FRICHS firkantede er:

1.) Et forbillede nulevende personer husker - der skal være et marked som har interesse for og lyst til at købe modellen

2.) Et forbillede hvor der findes tilstrækkeligt med farvefoto og foto i øvrigt, så det er muligt at afklare detaljer som ikke fremgår af tegninger.

3.) Et forbillede hvor der findes valide tegninger, alternativt en opmåling af forbilledet.

Det sidste er tilfældet i dette projekt, ingen af tegningerne fra FRICHS eller andre kilder, er komplette eller viser forbilledet i de udgaver det er interessant for Heljan at markedsføre. Heljans modeller er derfor baseret på opmålinger på stedet, af LJ M9, OHJ 40 og TKVJ M4 (bortset fra placeringen af frontlanternen er TKVJ M4 identisk med HTJ 33, HBS DL 202, TKVJ M3).

Udseenet på de firkantede har ændret sig indtil flere gange siden de belv bygget i 30'erne. Det er derfor nødvendigt at træffe et valg, udfra en vurdering af hvad der kan sælges. Formålet med teksten i messefolderen er at beskrive hvordan udseendet af originalen for Heljans modeller har ændret sig over tid.

Så har kunden mulighed for på forhånd at forvisse sig om Heljan's modeller svarer til forbilledet i den aktuelle epoke, og om en investering i modellen er interessant.

Kort sagt, ved udvælgelsen af forbillederne har Heljan valgt lokomotiver der kan støbes med kun tre formvarianter og med mindst to til fire bemalingsvarianter. Den ene AHB 3202 kan valgfri litreres som AHB 3202 eller HP 15. De ætsede plader ligger løst i æsken, så kunden selv kan bestemm hvilken udgave han vil have.

En spredning udover hele paletten af FRICHS firkantede vil der ikke være økonomi i og Heljan kan jo ikke overleve, hvis de skal sende penge i halen på de modeller som sælges.

Modellerne leveres med hæfteringe fordelt med en ring på hver side af to drivhjul. Der er lys i den øverste og nederste frontlanterne (kan tændes valgfrit) og i førerrum samt maskinrum. Der er indbygget en Lokpilot 5 dekoder, og en formonteret 8 ohms højttaler med resononansboks. Udskiftning til en Loksound 5 dekoder kan ske uden brug af værktøj, blot ved at udtage de fire buffere, hvorefter overdelen kan løftes af. Dekoderen sidder lige bag taget.

[image][image]

//Thomas Albøg Olsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak