SJ liggevogne fra PIRATA

af Martin Wilde, 17/4 2023, 16:11 (238 dage siden) @ Lasse S

Ang. denne forbindelse i K23: 345/346/347 (Stockholm-Berlin)
Kører denne forbindelse via DK, eller sejles der direkte fra Sverige til Tyskland ?

De tyske søfartsmyndigheder tillader ikke længere, at passagerer opholder sig i personvogne på færgens vogndæk under overfarten. Heller ikke selv om de sover. Det samme gælder jo også for rejsende i bil, både personbiler og lastbiler, og det har været sådan i efterhånden mange år på længere færgeoverfarter. Jeg mener at huske, at reglerne herom kom efter den polske jernbanefærge Jan Hewliusz' forlis den 14. januar 1993.
Idet Trelleborg - Sassnitz-overfarten lukkede som noget af det første, da der kom coronanedlukninger i 2020, er der kun en jernbaneoverfart tilbage på Østersøen mellem Tyskland og Sverige, og det er Trelleborg - Rostock. Her tager turen med færge fem timer. Det vil næppe være nogen attraktiv nattogsforbindelse, hvis passagererne er tvunget til at tilbringe natten siddende i færgens saloner, så det med at færge nattog over Østersøen er noget, der næppe kommer tilbage. Det er i hvert fald mit gæt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak