Cykelparkering på Nørrebro station i 1960-70´erne.

af Erik V...,, Pedersen ⌂ @, 10/9 2022, 11:35 (390 dage siden)

Jeg synes ofte, at der er langt mellem læserindlæg om hjemmebyg i dette Forum, desværre. Næsten alt er anprisninger af købemateriel eller billeder deraf ! ! !

--------------------------

Som mange ældre københavnere måske husker, havde sporvognslinien "7" endestation rundt om en boligblok, Nørrebrogade / Hyltebro / Lundtoftegade/Bregnerødgade / Nørrebrogade og tilbage mod Kongens Nytorv.
[image]
Linie 7 under vending i Lundtoftegade/Bregnerødgad på vej mod Nørrebrogade. Nørrebro station med forretningen "La Bella" ses til venstre. ---^

"La Bella" var vel nærmest en større, kombineret isenkræmmer og cykelforretning indrettet under -vist- tre, måske fire brofag.

Lige udenfor stationens sydøstlige indgang stod et større cykelstativ tiltænkt stationens kunder. Dette stativ var i årenes løb fyldt op med "alle mulige" cykler, lokale beboeres cykler, men også en masse stjålne og efterladte cykler.

Der var altid overfyldt, og mange cykler var måske ikke efterladt efter ejerens eget ønske, men har måtte efterlades fori cyklen var blevet "muret inde"
i dagens / ugens løb. Den næste "pladshungrende" cyklist fik så eventuelt "flået" en anden(s) cykel ud, og smed den så blot et sted i nærheden,
ofte oven på alle de anres cykler -- det er set ofte.

Modelmæssigt gør det arbejdet meget nemmere. Det kan være svært at "flette" cyklerne pænt ind mellem hinanden, men til gengæld bliver det næsten rigtigere, jo dårligere de er "parkeret"
jo mere naturligt kan det komme til at se ud.
[image]
Bag de viste cykler ses til venstre den nedlagte / lukkede La Bella-forretning, mens det hvide parti, til højre, har været benyttet til flere formål i årenes løb, f. eks. div. opbevaring/arkiv-formål. ---^

Modelcykler:

Epoke Modeller: 4 - https://epokemodeller.dk/side-1-cykler


Hele emnet:

 RSS Feed af emneBilleder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak