Lastbillæsserampe og træbygning på Nystrup Grus

af Claus Nielsen, 31/8 2022, 22:47 (633 dage siden)

I løbet af sommeren er der sket enkelte fremskridt på mit lille industribanemodelanlæg i skala 1/19. Lastbillæsserampen er blevet færdig og bevoksningen har bredt sig under rampen. Mere info og fotos af rampen på Nystrup-bloggen.

[image]
Rampen rummer med lidt god vilje 3 tipvogne og er dermed en del kortere end dens forbillede. Her har det lille Lister-lokomotiv kæmpet sig op med 2 vogne. Nedturen bliver lidt lettere.

En reliefbygning, der måske engang i fremtiden kommer til at skjule nedkørslen til en skyggebanegård, er påbegyndt. Nederste del af bygningen, der er udført med en indre struktur i foamboard, er beklædt med brædder. Forbilledet er en af de træbygninger ved Nystrup Grus, der rummede maskineriet til sortering og behandling af grusmaterialerne. Lidt mere om konstruktionen på bloggen.

[image]
Reliefbygningen er i to etager med gennemkørsel for tog. Bygningen er 40cm bred og 35 cm høj, men kun 10-5 cm dyb.

Det lykkedes også at få en model af grusfirmaets Fowler-diesellokomotiv hjem til det lille anlæg. Der forestår dog endnu montage af RC-udstyr og en ændret batteriforsyning, inden lokomotivet kan indsættes i den daglige drift. Det er dog prøvekørt med succes. Det kan der også læses mere om - inkl. flere billeder på grusbanens blog.

[image]
Fowler-lokomotivet var i mange år grusfirmaets kraftigste diesel-lokomotiv og derfor måtte det ikke mangle på mit lille anlæg. Her holder det ved brændstofpumpen, der dog indeholder benzin. Diesel blev tanket fra jerrycans.

Der er endnu masser af opgaver på det lille anlæg. Bl.a. bevoksning og ballastering, belysning og et par lokomotiver som har stået og ventet på elektronik-komponenter.

Mvh
Claus N


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Lastbillæsserampe og træbygning på Nystrup Grus - Claus Nielsen, 31/8 2022, 22:47 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak