Super fransk smalspor i 1:64, film

af Steff @, lørdag 11. juni, 2022, 15:23 (107 dage siden) @ Claus E. Hansen

Det er egentlig en umiddelbar ”mærkelig” størrelse 1:64 (halv 1:32), men åbenbart mere ”almindelig i udlandet”, forstået på den måde, at mange selvbyggere før i tiden har bygget modeljernbaner i den størrelse. Har set den beskrevet som ”Spor S”.

Den giver jo alt andet lige muligheden for flere detaljer end i 1:87 og mere plads end i 1:45. Årsagen til at den nok ikke er så udbredt, kunne skyldes den manglende industrielle interesse.

I øvrigt er det viste anlæg hollandsk fremstillet af Hans Louvet, med forbillede i en lille smalsporet sporvej i Pue de Dôme i Frankrig. Disse smalsporede sporveje fandtes tilsyneladende mange steder før krigen i middelstore provinsbyer i Frankrig.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak