Hvad blev dette el skab brugt til og hvor stod det ?

af Søren Johannessen, Århus, 9/2 2022, 22:46 (800 dage siden) @ Peter Aaquist Hansen

Nu ved jeg ikke lige om dit skab er skabt med dansk forbillede, og det er lidt svært ud fra dit billede at se hvordan det er udformet.
Men det ligner også et såkaldt sporisolationsskab, der er en typisk del af et relæsikringsanlæg på en station.
I skabet anbringes f eks fødekredse (strømforsyninger) til sporisolationer, og i (togvarme- eller el-)immuniserede anlæg også sporrelæer, der fortæller om en given sporisolation (tilhørende et sporstykke) er fri eller besat af vogne/lok, foruden de evt tilhørende elektriske filtre.
På mindre (krydsnings-)stationer på dobbeltsporet bane vil der typisk være et skab i hver ende af stationen, i 'tyngdepunkterne' af spornettet. På større stationer flere skabe, typisk nær en 'klump' sporskifter, hvor der findes tilsvarende mange sporisolationer. På meget store stationer med nyere sikringsanlæg er skabene erstattet af hytter af model 'blokhytte'.
På mindre stationer på enkeltsporede baner er de ikke så almindelige.
Desuden benyttes skabene/hytterne samtidig også som krydsfelt for alle de kabler, der hører til sporisolationerne i området.
Skabet vil sikkert også udmærket kunne illudere et såkaldt eternit-skab, der benyttes til at huse relæstyringen til en overkørsel, både med og uden bomme. Da er det altid placeret i umiddelbar nærhed af vejen.

Mvh
Søren


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak