Bedford TK fra Brekina

af Morten Flindt Larsen, København K, mandag 31. maj, 2021, 12:11 (24 dage siden) @ Ole Gold

Absolut. Noget af det bedste for de danske modeljernbaner hidtil i år. Førerhuset på Epokemodellers TK er en afstøbning af Lesney's gamle model fra 1961, hvilket forklarer udseendet.


...og så ikke helt gode institutbestyrer Morten.

På den nye model som Svend viser står "BEDFORD" på kølergrillen - på den gamle fra Matchbox er teksten støbt under "grif-logoet" på fronten. Og den nye har også sikker på taget.

Men derfor kan det grundlæggende i afstøbningen jo godt stamme fra den gamle metalmodel.

Og uanset hvad, er det spændende med Brekinas udgave af den gode gamle Bedford TK ! Der er mange muligheder for at fordanske modellerne. Bedford havde reklamesloganet "You see them everywhere" - og det gjaldt bestemt også i Danmark.

Med venlig hilsen
Ole Gold

Herunder et eksempel til behagelig inspiration fra Vejle, hvor DSB vognmand Helmar Hansens Bedford TK er fanget i august 1990. (Foto Ole Gold)
[image]

Brekinas model er en Bedford af en nyere produktionsserie end Matchbox/Epoke-modellen. Vogne af begge serier ses på peterw's udmærkede overbliksfoto fra Gb. Hvornår udseendet blev ændret, ved jeg ikke på stående fod (det er sikkert beskrevet i den aldeles fremragende bog om Bedford i Danmark), men Brekinas model er nok ikke så anvendelig i epoke III; mest en epoke IV-ting. Det bør man være opmærksom på ved fordanskninger.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen