Johann Haltermanns tankanlæg i Køge

af Morten Flindt Larsen, København K, tirsdag 18. maj, 2021, 19:57 (37 dage siden) @ Svend B J

Det tyske firma Johan(n) Haltermann opførte i 1961 et større tankanlæg på Køge havn (Søndre Molevej 14). Der blev også etableret sporforbindelse til anlægget:

Køge Arkiverne skriver

"Det store tankanlæg ved Køge Havn påbegyndt
Det hamborgske kæmpefirma Johan Haltermann er nu begyndt det store byggeri på Køge Havn. 8 store tankbeholdere bygges i 2 omfangsrige bassiner. 9 svejsere fra Hamborg skal svejse de store beholdere. Der vil blive opført en 2-etages bygning, bygget et sporskifte ved Roklubben og tilførselsledning fra benzinbroen.
(ØF 3. marts 1961 side 4 – 2 spalter)

Liliput har netop udsendt en tankvogn fra dette firma og spørgsmålet er nu, om der er set - eller endnu bedre fotograferet - Haltermann tankvogne i Køge. De fleste råstoffer kom sikkert til Køge med skib; på den anden side må der have været en tanke med at etablere sidespor til anlægget.

[image]

[image]

Haltermanns produkter kom til Køge med skib. Tilsvarende på firmaets lager i Malmø. Sidesporet til anlægget i Køge blev anlagt ved dettes bygning, men om det blev brugt af Haltermann selv eller kun af kunder, ved jeg ikke. Der var i en periode et lager i Køge bestående af udrangerede tyske tankvogne, som er fotograferet ved i hvert fald lageret nedlæggelse og en vogns overgang til vistnok Jernbanemuseet (eller en -klub?). Vognene må være trillet herop i et tog.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen