Mangler der en DSB EB-model?

af Nordexpress, fredag 19. marts, 2021, 09:19 (28 dage siden) @ Ct
redigeret af Nordexpress, fredag 19. marts, 2021, 09:56

Initiativ er altid godt, og vi lever jo i et frit land, hvor man kan bestille 250 lokomotivmodeller hos en fabrikant, når man får lyst. Og EB er et 'flot' lokomotiv.

Men er det til modelfolkets fordel netop at bestille en dyr EB, når den er annonceret af de store fabrikanter, vi ved, leverer teknisk velkørende lokomotiver?

Nej, skulle jeg mene, det er det ikke. PIKOs model kan du køre hen og hente i dag til 1.259 kroner med de mangler i forhold til DSB-korrekthed, den udviser. Så kan du selv vælge digitalisering.

Rocos Vectron blev kåret til vinder af modeltesten i Eisenbahn Magazin for ca. 1½-2 år siden. Og Roco lover at levere det ekstra DSB håndtag og den rigtige tagrende. Og Roco synes at levere til den annoncerede tid. Godt nok står der desværre ikke lige pt. på hjemmesiden om den leveres med LeoSound, som de hidtidige meget vellykkede Vectroner. Men så kan man i givet fald vælge en analog og selv super digitalisere med en 'version 5'.

Selvom McK og Dekas med held har vist, hvordan vi kan køre kvalitetsdansk på modelbanen, kan det ikke være særlig hensigtsmæssigt at reducere den danske efterspørgsel hos de etablerede mærker med et konkurrerende produkt, der ikke udfylder noget særligt hul i modelrækken. For at fastholde de etableredes interesse for Danmark bør vi også købe nogle af deres modeller.

Man må dertil antage, at den foreslåede LS Models EB Vectron ikke vil blive leveret før end Rocos ditto.

Så hvad med i stedet at finde et projekt med en model, som andre ikke leverer eller har tænkt sig at levere?

PS. Jeg skal beklage, at jeg ikke lige i skrivende stund har MäTrix' EB-modeller i konkret erindring.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen