Ny epoke III DSB-fiskekølevogn fra Brawa

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 22. januar, 2021, 17:33 (41 dage siden)

Hejsa,

Årets danske H0-nyhed fra Brawa er én ud af i alt 51 kølevogne, som DSB i årne 1956-1960 havde lejet hos de tyske kølevognsudlejningsfirma "Transthermos" og som kørte med fisk i dansk-tysk trafik med DSB litra IFL og et stort Transthermos-logo på vognsiden. Vognene kørte i flæng med andre danske og tyske kølevogne og var meget karakteristisk for perioden.

Brawas model er i 100 % overensstemmelse med forbilledet men er - som det er almindelig praksis - på prøvebilledet i firmaets nyheds katalog forsynet med et "fantasilitra", antagelig for at forvirre konkurrenterne. Der er taget hånd om, at den endelige litrering bliver korrekt.

[image]

En model af samme vogntype som IFL-vogn har for årtier siden været udsendt af DWA-hoppe på basis af en Roco-grundmodel. Den havde påskrifter med alt for stor kongekrone og for lille "DSB Danmark".

Udover IFL-vognen barsler Brawa med en DSB Gs-vogn i bemaling fra epoke IIIc til epoke IVa, som er baseret på en tysk grundmodel. Den vil jeg overlade til andre at udtale sig om.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen