De nye IC/3 modeller fra Heljan..? :-)

af mikkelwf, fredag 20. marts, 2020, 10:14 (221 dage siden) @ Jan Bøgedal Slundt

Jeg "kom til" an købe et sæt, den røde i DC, selvom det ellers ikke var meningen.

Umiddelbart er der ikke sket meget (læs noget) teknisk siden deres tidligere udgivelse.

Jeg synes umiddelbart det er svært at samle den korrekt, og begge endevogne ser ud til at svæve lidt højere end midtervognen. Om det er fordi de reelt sidder lidt højere, eller om det er fordi de hviler på ledningerne der forbinder vognene ved jeg ikke. Men det er umiddelbart ikke muligt, i hvert fald på min, at få et plant tag mellem vognsættene.

I manualen står der at man skal forbinde ledningerne korrekt, og at ledningerne skal være forbundet farvemæssigt korrekt (men at farverne kan variere). Ja tak, der er ingen kombinationer her der kan matches farvemæssigt. Så det var lidt spændende at forbinde og se om noget brændte af. Ledningerne er så heldigvis lavet så de kan vendes, så man i princippet bare skifter rød/hvid ved at vende stikket. Men helt ærligt, det er sgu ærgerligt at de på de (er det 10-15 år siden den sidste revision), har gjort nøjagtig ikke en skid for at forbedre det her bare en lille smule. Det føles altså lidt som noget hjemmelavet hejs det ledningsværk.

Den kører, og kører egentlig ok.. Jeg opdagede at den konsekvent mistede strøm gennem et af mine sporskifter (kører roco geoline), men kun den ene vej. En hurtig test med andre loks siger der ikke er problemer, så hvorfor lige netop denne model gør det ved jeg ikke..

Hvad værre er, jeg havde fået modellen i hånden sent på eftermiddagen / aften, og umiddelbart virkede den pæn. Dagen efter opdagede jeg så at begge gummivulste er monteret forkert, så de ikke sidder pænt langs kanten. Det er ikke kønt, og jeg tvivler på det kan klares på en pæn måde ved at skære det overskydende væk.

Desuden følgende bemærkninger. At de STADIG anvender deres 8-pins board (de må seriøst have en stor kasse af det møg ovre i søndersø), fatter jeg ikke. Det er uambitiøst at man ikke engang kan styre lyset separat i hver ende, især når de samtidig sælger en dummy der kan kobles på. Det kunne være løst med deres 21-pins board, med det var åbenbart for stor en udfordring.

Desuden irriterer det mig grænseløst at de ikke giver muligheden for at købe lyd som standard. Jeg tror umiddelbart en god portion ville vælge denne mulighed, men nu skal så tilkøbe en lyddekoder, og så kan man kaste den gamle dekoder væk. Giv os nu for helvede muligheden - så svært kan det altså ikke være!!

Min konklusion er at den ryger tilbage. Havde det været en "hyggelig genudgivelse" til 1500,- havde det været ok, men at sminke et gammelt lig, som så oveni købet ikke er samlet ok, det er sgu en ærgerlig oplevelse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen