DR reko br.01

af Steff @, fredag 13. marts, 2020, 10:33 (228 dage siden) @ Henrik B

Kære Henrik

Det er jo en rigtig god og instruktiv video Skott henviser til, ja, patinering er jo en slags kunst, ”lige til og ikke for meget”.
Men igen er det jo ideen med hvad vil DU med dine modeller, er det parade for vitriner eller er det den mere realistiske kørsel på en modeljernbane, der er tilsvarende ”patineret” og ”anvendt” at se på med lidt for megen bevoksning et sted, olie/kul aflejringer mellem skinnerne på depoterne, vogne i brug med bremsestøv og, og, og.
Holder du af DDR damp skal anlægget jo være om end ikke slidt så grå/brunt af brunkulsstøv (lugten må du tænke dig til), bygninger sodede og vognmateriellet ”anvendt”. Det kræver jo så at du skal ind og se på billeder/film fra DDR (”Det Der vaR”) tiden. Men som jeg husker var jernbanemateriellet ikke beskidt på nogen måde, lidt falmede i farverne på nogle vogne, flotte og rengjorte på bogie personvognsmateriellet.
Det som er beregnet for en vitrine, får IKKE en pensel at se, men udstillingsmateriel til brug for moduler ”i brugs tilstand”.
Men hvis du ikke skal ”køre” synes jeg da personligt, at beholde modellerne som de ser ud ”frisk fra æsken”.
Herunder et billede lige før lukketid fra Warnemünde med DD vogne i to forskellige udgaver, pæne og velholdte, men malingen som også ved alle andre jernbaneselskaber, mat.

[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen