Nok et farvel

af Steff, 18/12 2019, 16:54 (1562 dage siden) @ carolus rex

Godaften

Nu er det jo ikke lige hvem som helst der bl.a. står bag ”Din og min hobby” i Bagsværd, men faktisk en af pionererne, for at vi i det hele taget fik modeljernbanehobbyen op på det stade vi kender til i dag og med dansk som forbillede. Det er nemlig Leif Lise, der sammen med Ian Hampton startede UK-modeller og igen fik sat gang i produktionen af nogle danske og epokegørende modeller, bl.a. samlesættene af den åbne godsvogn litra PC og den tilsvarende lukkede QG og ikke at forglemme byggesættene af damplokomotiverne litra C, P og sidst litra E. Det blev også til en Triangel motorvogn og sluttelig blev det til en litra MO, der blev markedsført under navnet ”Hampli” (Hampton+Lise).
Leif Lise startede også op med et lille modeljernbaneblad ”UK-Modelinformation”, der i 1985 skiftede navn til ”Sidesporet”.
Leif Lise og Co. havde også fingrene med i spillet om modeljernbaneforretningerne ”Trinbrættet”, hvor nok de mest kendte var i Århus og Vejle og senere København, der endte op med hovedsageligt brugttogssalget i Din og min hobby i Bagsværd og en mulighed for også at ”dyrke” størrelse TT.
Tiden går og publikum for modeljernbanehobbyen bliver ikke yngre og dermed svinder også salget, ligesom måske også lysten og besværet med at drive forretning mindskes med tiden. Så det er forståeligt, hvis Leif Lise og Co. drejer nøglen og nyder tiden, HVIS altså ”Din og min hobby” lukker næste år.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak