Det amerikanske MJ mærke LIONEL, BIG BOY i 0!

af Steff @, mandag 02. december, 2019, 20:07 (299 dage siden)

Selvom jeg aldrig har hørt om personer der dyrker/kører det amerikanske ”LIONEL” mærke modeltog herhjemme eller for den sags skyld andre steder end i USA, synes jeg dog lige at man skal se denne video.

LIONEL er /var jo alle ”raske drenge” drøm at få til jul op gennem 1940´erne og op til slutningen af 70´erne. Og vi kender faktisk togmærket fra Walt Disneys talrige tegnefilm, hvor Anders And leger med tog og ustandselig bliver chikaneret af de Chip og Chap der kører med eller andet.

LIONEL er 3 skinne tog (fast midterleder som på gamle metal Märklin skinner) og var oprindeligt, hvad vi i dag vil kalde ”Tin-plate”, altså lignede et og andet forbillede men var ikke modelrigtigt. Det var legetøj og nok det første mærke, der rigtigt kunne LEGES MED af alle med de ting der kunne købes ved siden af. Noget Märklin kom lidt efter senere. Størrelsen er hvad amerikanerne selv kalder for ”Ou” eller NUL.

Det ”gamle” Tin-plate kan stadig købes og der er et hav af varianter. Det er legetøj, men elsket højt i USA. Men i de seneste år har LIONEL udviklet den mere raffinerede, dyrere og meget mere modelrigtige ”VISION LINE” og herunder et link til en Youtube video om ”BIG BOY fra LIONEL. Den SKAL ses for der er effekter, der sikkert også finder vej til det europæiske marked på godt og undt, radiokommunikation mellem FC og Lkf., den sædvanlige støj og noget som i hver tilfælde for mig aldrig set før, kulbunken i tenderen svinder under kørsel!!!!!

Videoen er lang og instruktiv, men se og nyd den alligevel.

https://www.youtube.com/watch?v=z1mrpGv2fmM

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen