Bfh 50 86 27-61 348-4 – H.U.G. får hug

af cm @, fredag 27. september, 2019, 10:53 (430 dage siden)

[image]
Juni 1984. Rejsende mod Fredericia, er netop steget ombord i vognen ved Nyborg Fgh. Endnu har ikke alle fundet sig et sæde – de sidste bevæger langsomt gennem vognen for at finde sig en plads. I rygeren opstår der imidlertid håndgemæng mellem en ældre dame og en representant for H.U.G. Uoverenstemmelserne indledtes med at H.U.G.-manden - med en indsamlingsbøsse i hånden – forsøger at få medrejsende til at støtte ”organisationen” med et mindre bidrag. Dette får den 62-årige Elinor Poulsen til spontant at fare i flindt:

[image]

PENGE?? TIL JERES HUMBUGFORETAGENDE?? I BURDE MELDES TIL POLITIET! I ER SVINDLERE… GIFTBLANDERE…. KVAKSALVERE … I ER …I ER…. I HAR FORGIVET MIN BROR JØRGEN FOR ÅR TILBAGE…. OG NU VIL I HAVE PENGE?? HVOR ER KONDUKTØREN? (Hun vender og drejer sig med besvær i sædet et par gange og ser sig om efter personale) … JEG FORLANGER KONDUKTØREN SMIDER DEM UD!!! JØRGEN VAR SYG I EN MÅNED (en sandhed, der retfærdigvis kræver modifikationer – uden dog at skulle forklejne sagen – Jørgen Poulsen var på toilet i 3 dage) Hun fortsætter: DE BURDE KASTES I FÆNGSEL PÅ VAND OG BRØD! (hun truer H.U.G.manden med sin stok og svinger med sin lille håndtaske i affekt)

[image]

H.U.G.-manden forsøger at forklare sig… ”Kære frue. Vi er ikke giftblandere. Vi forsøger blot at hjælpe plagede personer i den tredje verden – under anvendelse af alternative midler. Hvis De ikke vil støtte vor organisation – så må jeg da minde Dem om, at det er ganske frivilligt. Vi har hjulpet over 3500 mennesker i Afrika over de sidste 3 år….. og ikke modtaget klager af nogen art…”
Men Elinor Poulsen lader sig ikke imponere… I HAR VEL OMBRAGT DEM INDEN DISSE STAKLER NÅEDE AT KLAGE!! MIN NEVØ ER OGSÅ I AFRIKA – HAN ER UDDANNET GYNÆKOLOG OG HAN HJÆLPER MENNESKERNE DERNEDE….

[image]

H.U.G.-manden forsøger at formilde den ophidsede dame, men kommer lidt uheldigt afsted med ordvalget: Åh.. en art kollega… er han dernede med… øh.. hvad er det nu det hedder…. Gynækologer uden grænser?
DE SKAL IKKE VÆRE NÆSVIS ELLER SJOFEL. HAN ER UDDANNET LÆGE. UDDANNET – FRA ET ANERKENDT UNIVERSITET – MEN DET VED DE VEL IKKE ENGANG HVAD ER?
H.U.G.-manden fortrækker fra ”Rygeren” og bevæger sig i den anden retning og fortsætter indsamlingen. Dog uden noget givtigt resultat, idet Elinor Poulsens råben førhen – har plantet en del berettiget tvivl hos de potentielle bidragydere… Ærgerlig og irriteret forlader han toget i Odense.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen